Kuus üllatavat märki, mis viitavad stressile

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Füüsilised stressisümptomid võivad olla üsna kummalised ja ootamatud. Stress võib välja lüüa erinevatel põhjustel ja teha palju kurja.

Siin on mõned stressile viitavad sümptomid.

  1. Oksendamine. Stress ja ärevus koos võivad tekitada haigust nimega tsükliline okendamise sündroom, kirjutab Perevntion. Sellise haiguse puhul oksendab inimene iga päev kindlal ajal ja see kestab nii kaua, kui kestab stress ja ärevus. Selle vastu aitab rohke veejoomine ja puhkamine.
  2. Juuste väljalangemine. Sellel võib olla ka teisi põhjuseid, kuid üks neist on ka stress. Seda põhjustab autoimmuunsuse häire, kus valged verelibled ründavad karvanääpse.
  3. Kui ninast jookseb verd. Verejooks ninast on tihti seotud traagilise või stressirohke südmusega ja kui stress kestab kauem, siis võib see ka teatud aja tagant jätkuda. Samuti arvatakse, et sellel on seos vererõhuga, seega hoia oma vererõhk normis ja aitab ka hibiskuse tee joomine.
  4. Mäluhäired. Kui sa paned tähele, et oled hakanud asju unustama, siis võib põhjus olla stressis. Pikaajaline stress mõjutab ajupiirkonda, mis kontrollib lühiajalist mälu ja kortisooli hormooni. See omakorda võib mõjutada mälu funktsioneerimist.
  5. Nõrgenenud immuunsüsteem. Stress mõjutab meie immuunsüsteemi reguleerivat hormooni. Nõrk immuunsüsteem on vastuvõtlik haigustele ja eriti külmetushaigustele. Selle vastu aitab füüsiline aktiivsus ja trenni tegemine.
  6. Liigne higistamine. Kui stressitase tõuseb, hakkab inimene higistama ja seda eriti peopesades ja jalgades. Mõned uuringud isegi väidavad, et stressiga kaasnev liigne higistamine võib olla nakkav ehk alateadlikult annab stressis inimene edasi signaale, mis võib ka teised stressi viia.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles