Kui palju kaloreid põletab seksimine?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kõigist higistamist tekitavatest tegevustest on seks tõenäoliselt kõige lõbusam, kuid kas ka kõige tõhusam?

Tuleb välja, et teatud viisil seksides võib põletada üsna palju kaloreid, kuid enamus poosides on paraku kalorikadu väike, kirjutab Time.

Ühe teadusliku uuringu järgi põletab n-ö tavaline 30-minutiline seksimaraton naistel 69 kalorit ja meestel 101. Võrdluseks jooksmisega: 30 minutit jooksu põletab naistel 213 kalorit ja meestel 276. Seega jooksimine on siiski tõhusam.

Selgus ka, et kalorikaotus seksi ajal on meestel suurem, kuna nad üldjuhul kaaluvad rohkem, mis teeb ka nende energia kulu suuremaks.

Üks uuring jällegi toob välja, et eelmängu ajal kulutame umbes sama palju kaloreid kui jalutamise ajal. Kuid alati saab seksida nii, et kaloreid põletab rohkem, näiteks naised saavad seda kõige tõhusamalt harrastada mehe peal n-ö ratsutamispoosis. Samuti kipume rohkem energiat kulutama, kui seksime kellegi võõraga või uue partneriga.

Kuigi seks ei ole just kõige tõhusam kalorite põletusviis, on see ikkagi tervise seisukohalt hea, sest vähendab südamehaiguste ja vähi riski ning aitab ka meeleoluhäirete ja depressiooni korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles