Kolm halba toitumisharjumust, mis ei mõju hästi ainevahetusele

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: InSight media / Vida Press

Ainevahetusprotsessi kaudu töötleb keha kalorid energiaks. Seda mõjutavad paljud faktorid nagu iga, sugu ja pärilikkus. Kuid millistest toitumisharjumustest peaks loobuma, et oma ainevahetust säästa? 

  1. Sa ei söö hommikusööki. Me kõik oleme kuulnud, et hommikusöök on oluline, kuid tihti võib see hommikul kiirustades ära ununeda, kirjutab Cooking Light. Kuna öösel meie ainevahus aeglustub, on väga oluline see hommikusöögiga jälle üles äratada. Vali hommikusöögiks kiudainete- ja proteiinirikas kombinatsioon.
  2. Sa sööd palju töödeldud süsivesikuid. Töödeldud süsivesikud erinevad süsivesikutest, mis on tera-, juur- ja puuviljades. Kõige halvemad töödeldud süsivesikud on valges jahus ja suhkrus. Töödeldud süsivesikud aeglustavad ainevahetust, teevad kiiremini kõhu tühjaks ja suurendavad söögiisu.
  3. Sa tarbid palju siirupeid. Fruktoosi põhjal valmistatud siirupid ei sisaldu ainult limonaadides, vaid ka jäätises, krõpsudes ja igasugustes snäkkides. Pikaajaline siirupeid sisaldavate toodete tarbimine suurendab ülekaalu riski ja ainevahetushäireid. Seejuures ei tohi segi ajada puuviljades olevat suhkrut töödeldud suhkruga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles