Viis nippi, kuidas olla tööl edukam

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Me kõik tahame olla edukad nii töös kui eraelus, kuid vahel võib liigne pingutamine tekitada hoopis frustratsiooni ja stressi. Tuleb aga välja, et keskendumine väikestele võitudele ongi võti, kuidas saavutada töös edu.

Karjäärieksperdid on kokku pannud viis nippi, kuidas tunda end edukana igas olukorras.

  1. Defineeri, mida edukus sinu jaoks tähendab. See on väga individuaalne, mida edukas olemine kellegi jaoks tähendab, vahendab Daily Mail. See võib olla töö asemel hoopis mõni sinu hobi, kus oled hea või lapsega koos ajaveetmine ja tema esikohale seadmine – valikuid on palju. Edu ei pea automaatselt defineerima läbi võimu ja raha, vaid see võib olla midagi, mida sa pead õigeks ja mis teeb sind õnnelikuks.
  2. Mõista, et ajaga muutub kõik. Edu ei ole ühemõõtmeline ja see muutub ajas. Näiteks vanuse kasvades muutuvad ka inimeste arusaamad edukusest. Ehk see, mis tundub sulle pragu näide edukusest, ei pruugi seda olla kümne aasta pärast. Proovi olla edu defineerimisel paindlik.
  3. Sea lühiajalised eesmärgid pikaajalises perspektiivis. Edu saavutamine ei ole lihtne ega toimu üleöö, seega on hea seada endale realistlikud eesmärgid. Need ei pea olema väga pikaajalised, kuid arvesta, et need võiks ka aastate pärast sulle olulised olla. Ürita näha väikese eesmärgi taga pikemat perspektiivi, mis lõppkokkuvõttes võib üks päev viia eduni.
  4. Räägi sellest teistega. Ei ole häbiasi arutada oma plaane ja eesmärke teistega. Sõbrad, pere ja ka professionaalsed nõustajad aitavad sul paremini aru saada, mis on sinu jaoks oluline ja edukuse mõõdupuu. Teiste inimeste arusaamad võivad avardada ka sinu silmaringi.
  5. Käitu endaga hästi. Inimesed, kes ei ole edukad, kuid soovivad seda elu eest olla, on tihti iseenda suurimad vaenlased ja kriitikud. Neil on üleliia kõrged ootused ja eesmärgid, mida on võimatu täita. Anna endale andeks, kui sa peaksid ebaõnnestuma ja ära sea latti liialt kõrgele, sest siis on ka suurem võimalus, et liialt pettud.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles