Eksklusiivintervjuu Patrick Dempseyga: seiske selle eest, mida tahate teha!

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Patrick Dempsey.
Näitleja Patrick Dempsey. Foto: AFP / Scanpix

Näitleja Patrick Dempsey, kes meil enim tuntud ehk dr Derek Shepherdi rolliga seriaalist «Grey Anatoomia», esitles aprilli lõpus uut lõhna «Legacy» koostöös Avoniga. Sellega seoses avanes võimalus ka naine.postimees.ee-l näitlejale telefoni teel vahendatud eksklusiivsel pressikonverentsil küsimusi esitada.

Kui New Yorgis algas Dempsey uue lõhna esitlus (mis on näitlejal järjekorras juba kolmas pärast «Unscripted» ja «Unscripted II») keskpäeval, siis Eestis kogunesime Avoni kontorisse õhtul kella seitsmeks.

Patrick Dempsey värskeimaks ülesastumiseks suurel ekraanil on roll juba juunis linastuvas filmis «Transformerid: Kuu varjukülg». Ilumaailma, võib öelda, on teda paljuski toonud jumestajana tegutsev abikaasa Jillian Dempsey.

2008. aastal avas Patrick Dempsey seoses oma ema vähki haigestumisega wellness-keskuse Patrick Dempsey Center for Cancer Hope & Healing vähiravi toeks. Oma pingeid maandab näitleja aga rallit sõites. Kui Patrick Dempseyst poleks saanud näitleja, oleks ta hakanud elukutseliseks võidusõitjaks, vastas ta naine.postimees.ee küsimusele.

Järgnevalt vahendame valiku intervjuul kõlanud küsimustest ja vastustest.

Millise mehe peale mõtlesite, kui esimest korda Avoni lõhna väljatöötamisega alustasite?

Ma arvan, et mõtlesin eelkõige iseenda peale, kui aus olla. Sellele, mida mina tahaksin kanda ja mis mind õnnelikuks teeb. Vaatasin, mida ma ise ilutoodetest kasutan ja millised lõhnad mulle endale meeldivad, lootuses, et lõhn ka teistele meeldib. Lõhn on väga isiklik ja seda ma ka taotlesin, sest niigi on väga palju kuulsuste lõhnu. Mina tahtsin leida oma tee, et loodav lõhn oleks igast küljest minuga seotud.

Kuidas sai alguse teie kirg võidusõidu vastu? Saavutasite fännidelegi üllatuseks Daytonas Rolex 24 tunni kestvussõidul 3. koha.

Võtsime võistlusest osa kahest autost koosneva meeskonnaga. Oleme end tõestamas tõsiselt võetava tiimiga Rolex sarjas ja loodame sellest ka tulevikus osa võtta. Ma tõepoolest naudin võidusõitu. Kui tulen koju, on mul ka palju rohkem energiat ja pealehakkamist, mis aitab mul olla ka parem isa ja abikaasana.

Teid teatakse valdavalt dr Derek Shepherdi rollis. Üsna pea aga näeme teid üles astumas «Transformerite» kolmandas osas. Kas üllatate vaatajat millegi erilisega selles rollis?

Jäin väga rahule «Transformeritega», see oli suurepärane kogemus. Tegelaskuju erineb kohe kindlasti minu varasematest ja see on väga oluline minu jaoks sellest seisukohast, et saan tänu eri rollidele olla muutumises, esitades väljakutse nii iseendale kui vaatajale.

Euroopas kutsutakse teid McDreamyks. Kas olete kunagi kartnud, et teid samastatakse liialt selle tegelaskujuga?

Sellele on raske niimoodi vastata, sest see roll on andnud mulle palju tähelepanu maailmas. Olen tänulik kõige selle eest, aga samal ajal loodan ma aja jooksul edasi liikuda. See ei juhtu üleöö ja sõltub sellest, milliseid rolle ja võimalusi nende tegemiseks tekib. Olen kindlasti tänulik «Grey Anatoomiale», see on andnud mulle tegelaskuju, mis on mu elu põhjalikult muutnud. Selle [kuvandi] kallal tuleb tööd teha ja leida teid enda leidmiseks ja proovilepanekuks.

Te olete kolme lapse isa, mis on teie arvates peamised väljakutsed tänapäeva perekonnas?

Ma arvan, et kõige olulisem on püüda teenida raha, et oleks võimalik lastele söök laule panna. Selle kõrval on väga tähtis jagada piisavalt armastust ja tähelepanu neile. Me tulime just puhkuselt ja ma täheldasin, et isegi lihtsalt koos perega lõunatamine võib olla väga tähtis - kipume selle lihtsa asja vahepeal ära unustama.

Meie ajakavad on nii tihedad, aga lapsepõlv möödub nii kiiresti. Laste jaoks on vaja aega võtta, olgu selleks ühine söögiaeg või hariduse pakkumine, mis aitab neile uksi maailmas avada. Tehke seda, mida teie lapsed armastavad, toetage nende huvisid ja esitlege ka enda ideid. Vaadake ja kuulake oma lapsi, laske neil endaga suhelda! Need on need väljakutsed minu arvates.

Samuti on tähtis, kuidas oled ise üles kasvanud ja kuidas lastega hakkama saad. Lapsevanemana tuleb läbi teha ka iseenda areng, et jätkata enda leidmist, määratledes oma tugevusi ja nõrkusi ning nende kallal töötades. See on suur väljakutse. Lapsed on väga suur kingitus.

Te käisite ülemaailmsel tuuril Avoniga. Öelge, millesse peaksid naised üle kogu maailma uskuma?

Ma arvan, et kõige tähtsam on usk endasse. Ja ärge võtke kunagi ei-d vastusena, vaid seiske selle eest, mida tahate teha! Takistusi on alati, aga kui suudate neid ületada, siis see teeb teid palju tugevamaks. Enda ja oma lähedaste pealt olen ma näinud, et alati on olemas lahendus, kunagi ei tohi alla anda.

Tuleb olla julge nagu mees?

Me kõik peame olema [julged], pole tähtis, kas oled mees või naine. Peab olema vapper üleüldiselt. Kui on millegi ees hirm, siis tuleb sellega tõtt vaadata, sest hirm pärsib sind. Kui suudad oma hirmudega vastamisi seista, siis see annab julgust edasi liikuda. See on asi, mida püüan alati meeles pidada. Tavaliselt tähendab see seda, et pean tegema mingi sammu edasi, et kartuseid ületada. Ja kui suudad seda teha, siis on see tõeliselt vabastav.

Mida on oodata järgmisena teie näitlejatöös?

Tahaksin teha filmi Garth Steini raamatu «The Art of Racing in the Rain» järgi. See on lugu võidusõitjast ja tema koerast jutustatuna koera vaatenurgast. Sellest, mida tähendab siin ilmas elamine ja õppimine, kui ainus, mida teha saad, on siia tagasi tulla inimesena. See on väga ilus ja liigutav lugu, soovitan seda raamatut.

Te olete võitnud vaatajate südameid erinevate rollide ja tegelaskujudega, tegelenud heategevusega, nüüd ka ilumaailm. Mida sooviksite veel elus korda saata? Mis on need olulised teemad teie jaoks?

Maailmas, kus praegu elame, on palju olulisi teemasid, millega tuleb tegeleda. Kindlasti on minu jaoks tähtis patsientide (vähiraviga seoses - toim) õiguste eest seismine ja nende toetamine. Kui nad on haiglas, siis on nad väga haavatavad ja väga tähtis on saada õiget tüüpi ravi. See on minu jaoks valdkond, kus soovin midagi ära teha, alustades kodulinnast ja hiljem võimalusel seda ringi suurendades.

Kui te poleks näitleja, siis mida te arvate, kes te oleksite ametilt?

Ma unistasin, et kui saan suureks, siis saab minust täiskohaga võidusõitja. (naerab) Arvasin, et see võiks olla tore.

Milline projekt on teil hetkel käsil?

Olen puhkusel! Vahel on hea võtta puhkust ja veeta aega perega. Valmistun maailmatuuriks «Transformeritega», mis tuleb juuni lõpus välja. Praegu on aga hea võimalus olla kodus, mängida lastega aias ja käia oma armsa abikaasaga kohtingul, mida on alati väga tore teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles