Diivade tagasitulek!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirill Safonovi disainerikäekirja iseloomustab ülevoolavus – teda ei huvita piirid, raamid ega parasjagu valitsevad meeleolud. Keset minimalismi pillutab ta kõikjale rikkalikult kaunistusi ja ei karda kasutada ka terves moeilmas kirgi kütvaid karusnahku. Äsja tõi Kirill lavale 1930ndate diivade aega taaselustava kollektsiooni.

Ilus on vaadata tagasi aega, mil naised viitsisid veel glamuursed välja näha ja end iga päev ehtida. Pragmaatiline pool küll sosistab kriitiliselt: «Häh, kellel selleks kõigeks tänapäeval veel aega peaks olema?» Kuid romantik lisab unistavalt: «Ei, ma pole nõus glamuurist loobuma, naistel on ometi õigus luksusele ja kapriisidele!»

Tõtt-öelda ei paku Kirill 1930ndatest vaimustudes midagi enneolematut või trendisuundadega vastuvool ujuvat. Sama rütm annab tooni kõrgmoes Pariisis ja Roomas ning oli tabatav ka mitme siinse luksusmoele pühendunud moelooja Tallinn Fashion Weekil esitletud kollektsioonides. Kuidas Safonov aga poole aasta eest ideedega tööle asudes täpset trenditeravikku ette näha oskas? «Ideed on igal pool, ma tunnetan neid õhus. Usun, et oma sisetunnet järgides taban ära ka selle, millest naised homme unistavad. Kokkuvõttes on kõik ju lihtne – ma teen moodi, et naist kaunistada, rõhutada tema karakterit ja võimendada atraktiivsust. Igas kollektsioonis jätkan tegelikult sedasama teemat ja lahendan iga teema iseenda moodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles