Põhjused, miks kodus kokkamine aitab kaalust alla võtta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Toidu valmistamine kodus on nii säästlikum kui tervislikum, kuna sel juhul saab ise valida, milliseid toiduaineid kasutada ja mida välja jätta. 

Mõned põhjused, miks kodus kokkamine kaalunumbrile parem on.

  1. Kodus valmistatud toidud aitavad kontrollida kalorite tarbimist. Hiljutised uuringud näitavad, et väljas süües tarbime umbes 190 kalorit rohkem kui kodus süües, kirjutab Prevention.
  2. Kodus sööd ainevahtusele paremini mõjuvaid toite. Tuleb välja, et inimesed, kes söövad kodus, tarbivad rohkem puu- ja juurvilju ning vähem töödeldud toite.
  3. Kodus süües võtad automaatselt alla. Uuringud näitavad, et need, kes söövad kaks kuni kolm korda nädalas väljas, võtavad nädalas juurde isegi kuni 4 kilo. Vastukaaluks need, kes väljas söömas ei käi, ei võta üldse juurde või võtavad isegi natuke maha.
  4. Kui välja ikkagi sööma juhtud, siis tee nii! Istu kõrge laua taga ja akna alla, see aitab teadlaste hinnangul süüa tervislikumalt ehk mõjutab meie toiduvalikuid ja isu paremuse suunas.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles