Tikkiv isa Lasnamäelt

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Kovaljov oma ateljeeks muudetud esikus tööhoos.
Aleksander Kovaljov oma ateljeeks muudetud esikus tööhoos. Foto: Liis Treimann

Võib-olla mäletavad mõned tallinlased läinud sajandi 90ndate algul Harju tänava veerel istunud meest, kes muudkui tikkis? Omal ajal Kaug-Idast Eestisse tulnud Aleksander Kovaljov harrastab seda käsitööd ka praegu, kuid vahepeal on temast saanud kuue lapse isa ja õnnelik abielumees.

Seda ei oskaks küll iial arvata, et ühe tohutu suure Lasnamäe kortermaja esimesel korrusel, endisest viinapoest ümber ehitatud munitsipaalkorteris võib asuda terve kunstigalerii. Kuigi esmapilgul nii tundub, elab siin tegelikult – keset tikitud piibliteemalisi, loodus- ja isegi abstraktseid taieseid – lasterohke Kovaljovide pere. See on pereisa Aleksandri, tema abikaasa Anna ning nende nelja tütre ja kahe poja kodu.

Mis aga kõige uskumatum: kõigi seintelt vastu vaatavate ja meeletult töömahukate piltide autor pole mitte pere nais-, vaid hoopis meespool, kes alustas oma haruldase harrastusega juba läinud sajandi 90ndate algul. Hoolimata sellest, et Aleksander Kovaljov, kunstnikunimega Apostolov, saab juhtumisi just sel päeval 64-aastaseks, leiab ta aega, et lahkesti Arterit võõrustada. Väiksemad lapsed on lastekeskuses, peale Aleksandri on parasjagu kodus abikaasa ja vanem tütar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles