Uuring paljastas kõige parema aja päevas, mil tööle kandideerida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hilisõhtune töökuulutuste lappamine on end ära tasunud - lõpuks oled leidnud midagi sellist, mis sulle tõesti sobib. Kibeled oma CV-d ja kaaskirja kohe ära saatma, aga pea hoogu. Kui sa päriselt tahad seda tööd saada, on CV saatmiseks üks kindel hetk, mis suurendab tõenäosust töö omale saada.

TalentWorks tellis uuringu, millest tuli välja, et avaldused, mis saadeti pärast 19.30 õhtul jõudsid kõige väiksema tõenäosusega tööintervjuuni. Isegi pärast kella nelja pärastlõunal saadetud kirjadele vastati vähem kui teistele, edastab Pure Wow.

Kõige parem aeg, mil tööle kandideerimise avaldus saata, et sellele tuleks ka vastus, on hommikul kella 6 ja 10 vahel.

Põhjus on tegelikult väga lihtne. Hommikul saadetud CV on esimene asi, mida tööandja oma kirjakastis näeb. Enamasti vaadataksegi hommikuti esimese asjana värsked kirjad üle. Kui oled hommikuse aja maha maganud, on teine võimalus veel. Uurijad leidsid, et tööle kandideerijate kirjadele vastatakse veidi rohkem ka lõuna ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles