Teaduslikult tõestatud: need kuus asja teevad sind päriselt õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Kui küsida, mis on inimeste eesmärk elus, siis paljud vastavad, et eesmärk on olla õnnelik. Kuidas seda saavutada? Teadusliku uuringuga tehti kindlaks, mis aitavad inimesel õnnelik olla.

Pikem uni

See ei tohiks tulla üllatusena, et uni mängib meie õnnelikkuses ja rahulolus suurt rolli. Enamus inimesi vajab seitse kuni kaheksa tundi und. Pidev unepuudus võib aidata kaasa erinevate terviseprobleemide tekkele nagu kõrge vererõhk, nõrk immuunsüsteem, õppimisvõime ja mälu kehvenemine.

Trenn

Trenn on võti õnnelikkusele. Lisaks tervislikkusele tekitab trenn organismis õnnehormoone. Uuringud on näidanud, et kõigest kaks tundi trenni nädalas mõjutab parandab sinu tervislikku seisundit ning enesetunnet.

Veeda aega õues

Loodus on nähtus, mis rahustab meelt, parandab enesetunnet ja teeb õnnelikumaks.

Pikaajalised suhted

Läbi aegade on õnnelike inimeste iseloomulik omadus pikaajalised suhted. See kehtib nii pere, sõprade, aga ka kallima puhul. Need, kes olid püsisuhtes, investeerisid tulevikku lapsi kasvatades, said kokku lapsepõlve sõpradega ning hoidsid häid suhteid enda vanematega, olid märkimisväärselt õnnelikumad. Millal sina viimati ammuse sõbraga kokku said?

Allikas: WellAndGood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles