Nipp, kuidas tuhmunud klaasid jälle kirkaks saada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nõudepesumasinas klaase pestes võib kergesti juhtuda, et need jäävad hägusaks, kuigi on puhtad.

Klaaside tuhmumisel võib olla kaks põhjust: neile on kas kogunenud mineraalidest kiht või on nõudepesumasinas pesemine nende välimust jäädavalt kahjustanud, õpetab Good Housekeeping.

Selleks, et klaase uuesti särama lüüa, on vaja valget äädikat, söögisoodat ja mikrofiiberlappi. Kui klaasid on tuhmunud mineraalide tõttu, tuleb neid umbes viis minutit äädikas leotada, et mustus lahti tuleks. Kui plekid on seejärel ikkagi alles, hõõru klaase soodaga. Seejärel loputa klaasid voolava vee all puhtaks ja kuivata kas ebemevaba räti või mikrofiiberlapiga ära.

Mõned klaasid jäävadki nõudepesumasinas pesemise järel tuhmiks, sest karm pesu söövitab klaasi ja röövib sellelt läike. Siis pole enam äädikast ja soodast tolku ning tuleb leppida inetute klaasidega. Seetõttu tasub hinnalisi klaasnõusid alati käsitsi pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles