Võta õppust! Seitse asja, mida teevad väga edukad inimesed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sa oled mõelnud, kuidas mõndadel inimestel õnnestub olla alati edukas ja rikas, siis selle võti võib peituda väikestes igapäeva harjumustes.

  1. Nad loevad palju ja enamasti mitte armastusromaane. Uuring paljastab, et ligi 88 protsenti rikastest inimestest leiab iga päev vähemalt 30 minutit, et midagi harivat lugeda, kirjutab Time Money. Näiteks biograafiad, ajalooline kirjandus või eneseabiõpikud.
  2. Nad ärkavad vara. Enamus rikkaid ja edukaid ütlevad, et ärkavad isegi kolm tundi enne tööpäeva üles, et kas trenni teha, valmistuda päevaks või teha plaane.
  3. Nad magavad kava. Albert Einstein magas väidetavalt 10 tundi päevas ja paljud edukad inimesed leiavad, et uni on äärmiselt tähtis.
  4. Nad teevad trenni. Teadlaste hinnangul tugevdab trenni tegemine ka mälu ja õppimisvõimet ning seda teavad ka edukad inimesed.
  5. Nad lihvivad pidevalt oma suhtlemisoskust. Edukad inimesed harjutavad pidevalt oma esinemis- ja eneseväljendusoskust. Ricard Branson on öelnud, et kommunikatsioon on juhi kõige tähtsam oskus.
  6. Nad räägivad iseendaga. Iseendaga rääkimine aitab peegeldada seda, milline sa oled ja mis on sinu puudused. Samuti saab sel viisil harjutada ennast paremini väljendama.
  7. Nad mediteerivad. Mediteerimine pole üldse ainult jogafännide pärusmaa, vaid aitab hoida meele terava ja keha terve.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles