Kuus võimalust, kuidas parandada oma kõhu tervist

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Kõhu tervist mõjutavad nii hormoonid, immuunsüsteem kui ka emotsioonid. Kuidas aga lihtsate nippidega oma kõht õnnelikuks teha?

  1. Kuivharja oma nahka. Kuna nahk on üks keha suuremaid organeid, siis vajab see hoolt, kirjutab Daily Mail. Kuivharjamine aitab stimuleerida seede- ja lümfisüsteemi. Masseeerib nahka ning hoiab ta ilusa ja pingul.
  2. Hoia oma stressitaset madalal. Stress mõjutab nii vaimset kui füüsilist tervist. Uuringud näitavad, et stress mõjutab kõhus olevaid baktereid ning kui oled liigses stressis, siis võib ka kõht korrast ära minna.
  3. Loobu suhkruasendajatest. Kuigi neis võib olla vähem kaloreid, ei mõju nad oma erinevate kemikaalide kombinatsiooni tõttu hästi kõhu tervisele.
  4. Söö kiudaineterikast toitu. Kiudained on kõhu sõbrad. On kahte sorti kiudaineid: mittelahustuv kiudaine, mida leidub pähklites, seemnetes, täisteratoodetes ja juurviljades ning lahustuv kiudaine, mida leidub kaeras, läätsedes, puuviljades ja marjades.
  5. Joo vett. Seda soovitavad küll kõik, kuid tasub üle korrata, et ka kõhu tervise nimel on hea tarbida piisavalt vett.
  6. Söö aeglaselt. Söömine ei ole võidujooks ja selleks on vaja võtta aega. Kugistamine paneb lisapinge seedesüsteemile ja teeb organismile raskeks toitainete omastamise.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles