Neli levinud viga voodipesu pesemisel

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Voodipesu ei kulu nii nagu trennitopp või teksapüksid, aga nende vahel veedetakse siiski väga palju aega. Igaüks teab, et puhtasse voodisse magama heitmine on imeline nauding.

Voodipesu tuleks pesta kõige harvem kahe nädala tagant, parem aga igal nädalavahetusel, kirjutab Good Housekeeping. Kui voodipesul pole plekke, ei pea pesu enne pesemist kuidagi eraldi töötlema. Vahel võib aga padjapüürilt leida meigiplekke, millest saab lahti plekieemaldajaga.

Mõnel masinal on olemas spetsiaalne voodipesu pesemise programm, aga kui seda ei ole, tuleks valida tavapesu, mitte suure jõudlusega programm. Voodilinad ei vaja puhtaks saamiseks liigset vintsutust, millest tekivad kortsud. Küll aga võib voodipesu jaoks kasutada tavalisest kuumemat vett, mis tapab pisikud ja teeb pesud paremini puhtaks.

Sageli tehakse aga voodipesu pesemisel tüüpilisi vigu, mida võiks vältida.

Masina täis toppimine

Vahel on kiusatus kogu pere voodipesu ühe pesukorraga ära pesta, aga see ei ole tegelikult hea mõte. Selleks, et pesu saaks puhtaks, peab see masinas vabalt ringi liikuma. Isegi kui sul jääb ainult üks lina üle, ära suru seda masinasse ja pane pessu mõni teine kord.

Vale programmi kasutamine

Karmi pesutsükli kasutamine on vajalik vaid siis, kui voodipesu on tõesti ropult must. Muul juhul piisab kõige tavalisemast argipesu programmist, mis ei lõhu kangast ja ei aja seda kortsu.

Liigne kuivatamine

Voodipesu pole mõtet liiga kauaks kuivatisse jätta, sest nii tõmbub see kokku ja läheb kortsu. Voodipesu kuivatamiseks tuleks valida lühike ja madalama kuumusega kuivatusprogramm.

Voodipesu kuivatamine koos muu pesuga

Voodipesu kuivab tavaliselt kiiremini kui näiteks froteerätikud või muud paksemast materjalist riided. Koos voodipesuga võib kuivatada teisi puuvillast kergemaid asju, aga mitte teksapükse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles