10 hommikust tegevust, mis muudavad päeva paremaks

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Teadupärast on mõned inimesed hommikul värsked ja energiat täis ning teised jällegi poole päevani uimased ja väsinud. Selleks, et seda ei juhtuks, proovi neid nippe!

  1. Mine hommikul väikesele jalutuskäigule. Värske õhk ja kerge liigutamine viib su keha normaalsesse päevarütmi ja aitab päeva sisse elada, kirjutab Time.
  2. Tee oma voodi ära. Peale selle, et õhtul on mõnus korras magamistuppa tulla, häälestab see sind mentaalselt päevaks ette.
  3. Joo vett. Kuna öösel kaotab organism palju vett, siis võib hommikune uimasus olla põhjustatud just sellest.
  4. Loe raamatut. Teadlasete sõnul aitab see vähendab stressi ja suurendab empaatiavõimet ning annab päevale mõnusa alguse.
  5. Kirjuta üles kolm head asja. Kirjuta üles kolm asja, mis sa soovid, et päeva jooksul õnnestuks.
  6. Joo kohvi. Kofeiin annab energiat ja lükkab päeva käima. Sellegi poolest ära joo üle 400 milliliitri päevas.
  7. Tee mõni kodutöö, mille tegemist õhtul vihkad. Näiteks kui nõude pesemine ei ole su lemmiktegevus, siis pese paar taldrikut või tassi ära kohe hommikul ja su mure on lahendatud.
  8. Mediteeri. Uuringud näitavad, et mediteerimine parandab kontsentreerumisvõimet, vähendab ärevust ja madaldab vererõhku.
  9. Planeeri oma päeva. Võta hommikul aega, et panna paika oma päevakava, see aitab vähendada päeva jooksul tekkida võivat stressi.
  10. Räägi oma lähedastega. Sööge näiteks koos hommikust ja vestelge oma partneri või lastega. See annab positiivset energiat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles