Sõbranna moeblogi: võidab kõige koledam jõulukampsun!

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee moeblogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Jõulumuusika on vallutanud kaubanduskeskused, mandariinidest ja piparkookidest on saanud põhitoit ja juba nädala pärast hakkavad ka päkapikud käima. On aeg otsida välja oma jõulukampsun! Jah, just selline lumememme või põhjapõdraga eksemplar, mida kandis Mark Darcy Bridget Jones’i filmis. Detsember on jõulukampsunite võidukuu ja esimese koha saab see, kellel on kõige koledam kampsun. 

Koledaks jõulukampsuniks peetakse jõuluteemalist sviitrit, mis ületab hea maitse piirid. Mida kirjuma mustri või rohkemate dekoratsioonidega, näiteks kõlisevate kellukeste ja isegi vilkuvate jõulutulukestega, on tegu, seda koledam see on.

Jõulukampsunite ajalugu ulatub tagasi kaheksakümnendatesse, mil Ameerika koomik ja näitleja Bill Cosby esmakordselt kõnealuse sviitriga telesarjas „The Bill Cosby Show“ teleekraanidele ilmus. Cosby, keda peetakse lausa koledate jõulukampsunite isaks, kehastas telesarjas pereisa, kes alati jõulude ajal mõne vastava kampsuniga pühademeeleolu üritas luua. Üheksakümnendatel vaibunud trend on viimastel aastatel jõudsalt hoogu kogunud ja (koledad) jõulukampsunid on rohkem tagasi kui kunagi varem. Meie aga ei usu, et tegemist peab tingimata koleda kampsuniga olema. Leidub ka täitsa armsaid ja tagasihoidlikke variante, millega pühademeeleolu edasi anda.

KUS KANDA? Jõuluõhtul sõpradega, jõulupeol, fotosessioonil

Lõbusad jõulukampsunid annavad hea võimaluse korraldada pühademeeleolus stiilipidu sõpradega või miks mitte, näidata ka inimestele kodust väljaspool, et this time of the year on saabunud. Hea mõte on jõulukampsuneid kanda ka pere või sõpradega pühadeaegsele fotosessioonile suundudes. Heatujulised jõulufotod on garanteeritud.

MILLEGA KANDA? Teksadega/musta värvi pükste ja villaste sokkidega;

naistel lisaks pükstele ka seeliku ja (mustade) sukkadega

Nii mehed kui naised saavad jõulukampsunit kombineerida teksapükstega. Olenevalt kampsuni toonidest võib proovida ka värvilisi pükse, näiteks tumesinistes toonides kampsuni juurde sobivad hästi ka punased püksid. Naised saavad lisaks pükstele jõulukampsunit mõnusalt kombineerida ka seeliku ja sukkpükstega. Valida võib nii klassikalised ihukarva- kui ka mustad sukkpüksid või siis mängida hoopis mustriliste variantidega. Koduse jõuluõhtu puhul ära unusta villaseid sokke.

KUST SOETADA? Kiirmoepoed, kaltsukad, netikaubamajad, DIY – do it youself/tee ise!

Kindlasti on aktiivsemad šoppajad esimesi jõulukampsuneid kiiremoepoodides juba märganud. Hea ja loodust säästev alternatiiv on pühadekampsuneid otsida kaltsukatest. Kui meie kaubandusvõrgustikust sobivat eksemplari ei leia, on alati võimalik tellida internetipoodidest ja mis kõige parem variant – jõulukampsun ise teha! Ise tegemise juures on plussiks see, et saad haarata mõne juba olemasoleva kampsuni ja tuunida ta väikese vaevaga just selliseks, nagu ise soovid. Jõulukampsuni ise kaunistamine on ka vahva projekt, mida lapsega koos läbi viia. Originaalne ja last rõõmustav tulemus on garanteeritud.

Kas teadsid, et on olemas ametlik jõulukampsuni kandmise päev Christmas Jumper Day, mis sel aastal leiab aset reedel, 15. detsembril? Tegemist on Suurbritannias korraldatava iga-aastase heategevusliku kampaaniaga Save The Children organisatsiooni jaoks, mille eesmärk on tähelepanu tõmbava jõulukampsuniga maailma paremaks muutmine ja fondile vähemalt kahe naela suuruse annetuse tegemine. Detsembrikuu teisel või kolmandal reedel aset leidev Christmas Jumper Day sai alguse 2012. aastal ja kogub Suurbritannias ühe rohkem jõudu. Jõulukampsuni päevaga on liitunud paljud UK asutused ja koolid ning üheskoos, pühadeteemalised kudumid seljas, tehakse fondile annetusi, et aidata abivajavaid lapsi. Nii et kui 15. detsembril UK-s viibides märkad ekstra palju jõulukampsuneid, siis tead, et tegemist on heategevusliku projektiga.

Aususe mõttes mainin ära, et kirjutasin seda moeblogi, taustaks praksumas Elioni jõulukamin ja Sinatra poolt mahedal häälel lauldud „Have Yourself a Merry Little Christmas“. Puudu olid ainult mandariinid ja üks meeleolukas jõulukampsun. Ilma naljata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles