Hoiatav juhtum: Narva naine jäi süüa tehes magama, tulekahjust pääseti napilt

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Ida päästekeskus teatas, et pühapäeva õhtul said päästjad kutse Narva Võidu prospekti kortermajja, kus oli toit kõrbema läinud. Õnneks hoiti ära halvim, kuid õnnetust oleks saanud lihtsalt ära hoida - öösel süüa teinud naine oli magama jäänud ning korteris puudus ka suitsuandur.

Kohale jõudnud päästjad tuulutasid ruume ja keegi õnneks kannatada ei saanud.

Päästeamet juhib tähelepanu, et kui te teete süüa, peaksite kogu aeg pliidi juures olema! Kahjuks paljud tulekahjud saavad alguse sellest, et inimesed jätavad toidu järelevalveta pliidile podisema ja lahkuvad ise ruumist.

Lisaks saab enamik eluruumide tulekahjudest alguse öösel, millal pererahvas magab. Suure tõenäosusega inimesed enam ei ärka, sest uni süveneb mürkgaasi sisse hingates.

Väike elupäästja reageerib juba vähesele suitsule ja äratab inimesed valju heliga, mille müratugevus kolme meetri raadiuses on umbes 85 detsibelli. Sama vali müra on näiteks tipptunnil liikluses, seda põhjustavad raskeveokid või tehaste töö. Suitsuandur on seega väga efektiivne abivahend elude päästmiseks ja peab olema igas kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles