Eesti naised räägivad: jah, oleme küll seksi eest raha vastu võtnud!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Uurisime hiljutise seksiskandaali valguses Eesti meestelt, kas nad on seksi eest maksnud ja selgus, et see on tavalisem nähtus, kui võiks arvata. Seetõttu küsisime ka täiesti tavalistelt Eesti naistelt: kas neile on kunagi seksi eest kuidagi materiaalselt tasutud? Kui palju ja kas nad on selle vastu võtnud? Miks?

Liina (37): «Kunagi nooruspõlves oli mu sõbrannal mingi meestuttav, kes käis talle pinda, et tema suurim unelm on see, kui kaks naist korraga ja vaheldumisi suhu võtavad. Kuna raha oli tol ajal alati vähe, siis olin asjaga nõus, sest minu jaoks polnud see isegi eriti seksakti moodi, vaid lihtsalt, noh, töö. Saime mõlemad 500 krooni, mis oli 90ndatel muidugi suur raha, praegu 30 euro pärast küll ei viitsiks suud lahtigi teha. Häbi senini ei tunne, kuigi kellelegi seda rääkima kohe ka ei torma. Ausalt öeldes olin selle kuni selle küsimuseni äragi unustanud, nii tähtsusetu episood minu elus.»

Terje (30): «Mulle makstud pole, aga olen ise maksnud – oma närvidega! Tegelikult muidugi on olnud partneriga selliseid reisid-üürid-taskuraha süsteeme, siis kuidagi tunnedki, et peaksid temaga ju seksima ka, isegi kui endal väga suurt isu pole – aga see pole kunagi olnud mingi suuline kokkulepe. Seda on küll olnud, et kallim annab üüri jaoks raha ja siis järgmise tüli ajal käratab poolkogemata, et mida sa mölised, ma olen selle enda arvates kinni maksnud, et sa mu hinge rahule jätaks.»

Eva (31): «Isiklik kogemus puudub, kuid mu tutvusringkonnas on naine, kes vanemaealiselt armukeselt saab pärast iga ühist ööd kingitusi (ehted, raamat, kinkekaart jms). Minu jaoks on see tasu teenuse eest. Niikaua, kuni tegemist on poolte kokkuleppega, lasku käia, aga kui asi on juba inimkaubandusega või sunnitud olukorraga, siis ei.»

Kristi (34): «Mulle on kord elus makstud girlfriend experience’i eest. Uudishimuliku noorena arvasin, et mul oleks kindlasti vaja teada, mis tunde tunneteta seks totaalselt võõra inimesega minus tekitab. Mäletan, et meil oli tohutult tore õhtu! Saime selle mehega kokku, ta viis mind ühte vanalinna restorani õhtusöögile. See meesterahvas elas praktiliselt kohe seal kõrval ning suundusimegi täis kõhtude ja sumiseva peaga tema poole. Kõik, mis seal toimus, jäägu juba saladuseks. Igal juhul lahkusin ma hommikul kell 7 naeratus näol ning kolme kuupalga võrra rikkamana.»

Saskia (34): «Mulle on pakutud raha ühe mehe seksiunistuse täideviimise eest, aga kuna mulle meeldisid kõik osalejad ja teema ise ka, siis oli see minu jaoks puhas nauding ja rõõm. Seetõttu ei soovinud ka raha, isegi vist ei küsinud, mis summast jutt võiks olla, lihtsalt ei huvitanud.

Kunagi 19-aastaselt vaese õpilasena olen ka raha eest seksinud. Hiljem oksendasin, aga mul oli üks jama kaelas ja üks võlg vaja tasuda, niisama kleidiraha eest poleks seda teinud. Mees oli tore (muidu poleks nõus olnudki), aga pärast kratsis korralikult hinge ja ajas öökima. Õnneks kustutas aju selle suht kiirelt mälust ära ja mingit tagantjärele traumat mul sellest ei jäänud. 

Seksi eest kingitusi pole mulle tehtud, töökohad olen saanud ka ausal teel, mitte kellegagi magades. Praegune hea sõber, kellega me juba vahelduva eduga neli aastat kokku magame, kui vallaline olen, tasub küll meie reisikulud ja muu sellise, aga kindlasti ei ole meil kummalgi seda tunnet, et see oleks seksi eest, ta lihtsalt on minust kümneid kordi rikkam ja aastate jooksul on meil see teema selgeks vaieldud, et maksab siis tema. Hommikul ärgates rahapakki voodi kõrval ei ole ega tule.

Minu arust pole prostitutsioonis ega viisakamas vormis sponsorsuhetes midagi halba, kuna ideaalis on need vastastikusel kokkuleppel toimivad, inimkaubanduse ja ärakasutamise osas olen aga väga-väga kuri.»

Kelli (27): «Kunagi rate.ee ajal ikka laekus sealsesse postkasti pakkumistega kirju, kuid need läksid kustutamisele. Muidu lähisuhetes pole raha ega muud pakutud seksi eest.»

Piret (33): «Seksi eest raha pole otseselt näost näkku mulle pakutud. Mingites tutvumisportaalides ehk on selliseid pakkumisi ikka tulnud, aga kuna ma säärastest tehingutest pole kunagi huvitatud olnud, siis ilmselt olen neid lihtsalt ignoreerinud ja mälust ja postkastist kohe ka kustutanud.

Ma olen ka antikullakaevaja, sest mul löövad kõik ohutuled ja viled üürgama juba selle peale, kui keegi tahab mulle pidevalt välja ja kingitusi teha, olgu selleks siis mingid reisipiletid, söök, riided, ehted või kosmeetika. Mul endal ei teki võlglase tunnet, aga on juhtunud, et inimene, kellega sai kena restoran ja kontsert tehtud, hakkab hiljem mingit teemat ootama ja see mulle ei sobi. Mulle tegelikult seks meeldib ja ma seksin ainult endale meelepäraste inimestega, seega igasugune mulle-sulle saab juba linade vahel arveldatud ja nii kehva seksi ma pole õnneks saanud, et hiljem peaks raha küsima hakkama.»

Carmen (37): «Kunagi Dekoltees saadeti meie lauda pudel vahuveini ning hiljem mingi tüüp ujus ligi jutuga, et ta sõber sooviks minuga öö veeta. Ütlesin hinnaks 5000 krooni ja siis vaatame edasi. Saades jaatava vastuse, lahkusin tüübiga hotelli. Kolm tundi hiljem olin peol tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles