Üks põhjus, miks veganlus on hea just naise tervisele

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Uuringute kohaselt aitab veganlus ennetada mitmeid vähiliike, aitab hoida korras naha ja küünte tervise ning pikendab eluiga. Kuid selgub, et veganlusel on veel üks tervistav toime.

See pole küll teaduslikult tõestatud, kuid paljud naised väidavad, et peale veganiks hakkamist kulgeb neil menstruatsioon palju kergemalt, kirjutab Bustle. Eriti aitavat see naisi, kellel kipuvad päevad olema väga valulikud. Üks naine ütleb, et pärast veganiks hakkamist muutus ta menstruaaltsükkel lühemaks, vähem valulikuks ja regulaarsemaks.

Sellegi poolest ütlevad arstid, et valuliku menstruatsiooni taga ei pruugi olla toitumine, vaid hormonaalsed muutused, stress, vähene uni ja väsimus.

Samuti väidavad paljud teadlased, et veganlus võib vastupidiselt menstruatsiooni teha piinarikkamaks, kuna veganid ei söö paljusid toite, siis võib see mõjutada ka tsüklit, ütleb doktor Prudence Hall. Samuti võivad paljud ennast veganiks küll pidada, kuid toituvad seejuures peamiselt süsivesikutest, mis ei ole kindlasti hea tervisele ega menstruaaltsüklile.

Seega, kuna pole kindlaid tõendeid, et veganlus aitab raskelt kulgevate «päevade» vastu, siis võib järeldada, et see on individuaalne ja oleneb inimesest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles