Roald Johannson teeb tutvust veganite maailmaga

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roaldi nädal

«Miks otsustab üks eestlane loobuda seapraest ja vahetada see tofu vastu,» küsib oma tänast «Roaldi nädala» reportaaži tehes saatejuht Roald Johannson. Põlise omnivoorina veetis saatejuht nädala veganite kodudes, et uurida, kuidas vältida kõiki loomseid saadusi ja mille nimel seda tehakse?

«Mida sa grillid siis? Tuled oma porgandi ja kapsalehega,» kirjeldab vegan Kristjan tänases reportaažis Roald Johannsonile imestust, millega sõbrad tema otsuse vastu võtsid. Põhjused, miks tänase saate peategelased veganluse kasuks on otsustanud, on erinevad. Kelle jaoks taandub kõik eetikale, kellel aga tervislikkusele.

Oma põhimõtteid jagavad pered, kus ka lapsed taimse toidu peal üles kasvavad, samuti eakamad inimesed, kes otsustanud sellist eluviisi proovida. Seejuures ei ole tänane «Roaldi nädal» sugugi ainult toidule pühendatud, vaid annab ettekujutuse veganite maailma mitmekülgsusest, kus põhimõtete pärast ei kanta villaseid sokke, loobutakse loomaaia külastamisest ja tavapärasest kosmeetikast.

«Roaldi nädal: Veganid» on Kanal 2s täna kell 20.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles