Uue kokaraamatu hoogsal esmaesitlusel sai kuuski ja metsasuppi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnustatud kokaraamatute autorite Hele-Mai Alamaa ning Merle Liivaku värskelt ilmunud kogumiku «Metsaköök» rahvarikas esmaesitlus möödus joviaalses meeleolus, külalistele pakuti metsasuppi ja loosimänguvõitjad lahkusid peolt RMK raieloaga metsast toodud kuused seljas. 

Rammusalt mahukas (272 lk!) ja rohkete kaunite piltidega retseptikogumik sobib täiuslikult jõulukingis. Raamat innustab Eestimaa loodust nautima ning elaval tulel toitu valmistama, iga ilmaga ja igal aastaajal. Selles särisevad burgerid, valmivad ühe-poti-pastad puravike ja kukeseentega, tatar saab hulgaliselt värskeid kombinatsioone, praetakse umbrohtu, keerutatakse kokku imemaitsvaid risotosid, keedetakse läätsesuppi ja soojendavat šokolaadijooki, grillitakse banaane ja maasika-vahukommi tortiljasid.

Lisaks autoritele leiad raamatus lõkke äärest ka nende head sõbrad, teiste seas laulja Lenna Kuurmaa, teatritegelase Ene-Liis Semperi ja näitleja Laura Petersoni. 

«Metsaköök» annab ka ideid, milliseid imetabaseid Eestimaa paiku ja RMK matkaradu kogeda ning praktilisi nõuandeid kõige vajaliku kohta metsaköögis. Õpetab, kus ja kuidas lõket teha, kuidas targalt pakkida ning viib hoogsale ekskursioonile matkatarvete ja võsakulinaaria avarustes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles