Seitse põhjust, miks sa liiga tihti urineerid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sa oled üks neist, kellel on probleemiks liiga tihti vetsu vahel jooksmine, siis on mõistlik välja uurida, milles on asi. See on ebamugav ja piinlik ning sellel võivad olla erinevad meditsiinilised põhjused. 

  1. Sa tarbid liiga palju vedelikku. Kõige loogilisem ja lihtsam seletus on, et sa lihtsalt jood liiga palju vett, kirjutab Bustle. Kuigi öeldakse, et vett peab jooma, siis pole hea juua üle 10 tassi tunni aja jooksul.
  2. Sul on üliaktiivse põie sündroom. Tänapäevase määratluse kohaselt on üliaktiivse põie sündroomiks on urineerimisvajadus, millega võib kaasneda uriini sunnitud pidamatus, sage urineerimine ja öine urineerimine juhul, kui kuseteede infektsioon on välistatud. Sellise probleemi puhul pöördu arsti poole.
  3. Sul on diabeet. Esimese ja teise diabeeditüübi puhul võib inimene palju ja tihti urineerida.
  4. Sa tarbid liialt diureetikume. Diureetikumid on uriini eritumist suurendavad ained nagu näiteks kofeiin ja alkohol.
  5. Sa oled rase. Kui naine on rase, siis emakas avaldab põiele survet, mis põhjustab tihedamat vajadust vetsus käia.
  6. Sul on munasarjatsüst. Munasarjatsüstid võivad samuti tekitada survet põiele ja tekitada sagedast urineerimist. Tsüstide puhul peab samuti pöörduma naistearsti poole.
  7. Insult või mõni muu neuroloogiline haigus. Mõnel harval juhul võib pidev urineerimine olla seotud insuldi või mõne muu neuroloogilise haigusega. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles