Seitse toitu, mida vältida, kui sul on depressioon

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sul depressioon või ärevus, siis oleks parem vältida teatud toite ja jooke, kuna need võivad probleemi veel enam süvendada. Mis need on?

  1. Kohv ja kofeiini sisaldavad toidud. Uuringud näitavad, et depressiooni risk on suurem just neil, kes joovad liiga palju kohvi, kirjutab The List. Proovi kohv vahetada näiteks rohelise tee vastu.
  2. Alkohol. Kuna alkohol on depressant, mis pärsib närvisüsteemi talitlusavaldusi, siis depressiooni põdevatel inimestel ei soovitata alkoholi tarbida. See võib depressiooni süvendada ja suurendada ka alkoholismi riski.
  3. Suhkruasendajad. Tehislikke suhkruasendajaid ei soovitata süüa ka tervetel inimestel aga depressiooni ja ärevuse all kannatajad peaksid eriti vaatama, et nad ei tarbiks kunstlikke aineid.
  4. Suhkur. Uuringud on teinud kindlaks, et inimesed, kes tarbivad kõrge suhkrusisaldusega sööke, jäävad ka suurema tõenäosusega depressiooni.
  5. Töödeldud toidud. Rämpstoit pole kellelegi hea aga riskirühm on jällegi depressiooni all kannatajad. Depressioon võib viia ka liigse söömiseni või isegi söögisõltuvuseni, mis jällegi tekitab muid terviseprobleeme.
  6. Kõrge glükeemilise indeksiga toidud. Toidud nagu riis ja kartul on küll maitsvad, kuid tõstavad jällegi depressiooni riski või selle süvenemist.
  7. Töödeldud kõrvitsaseemned. Võiks ju arvata, et kõrvitsaseemned on tervislik snäkk, kui just töödeldud seemned sisaldavad kaaliumbromaati, mis võib segada kilpnäärmel joodi omastamist. Kilpnäärme tervis aga mõjutab meie tuju ning selle reguleerimiseks on vaja just joodi.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles