Miks on hea just hommikul trenni teha või jalutada?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Toitumise kõrval ei saa jätta tähelepanuta ka liikumise olulisust. Usume, et see, millal ja kuidas keegi spordib, treenib või ennast liigutab, on igaühe personaalne eelistus ja enesetunde küsimus. Selles loos jagavad aga Toiduklubi toitumisnõustajad mõtteid sellest, miks hommikune treening võiks sulle hea olla.

Peamiseks põhjuseks on kindlasti fakt, et kui oled hommikul kasvõi 10 minutit võimelnud, oled sa lihtsalt emotsionaalselt palju paremini päevaks valmis. Sa oled õnnelikum, sest tegid midagi ära, sinu keha on aru saanud, et nüüd on hommik käes ja aeg tegutseda ning sul on ilmselt lihtsalt füüsiliselt rohkem jaksu eesseisvale päevale vastu astuda.

Nüüd aga jagame sinuga saladuse, millele sa võib-olla ei ole mõelnudki. Hommikuti nimelt on palju lihtsam iseenda jaoks aega leida. Tihti on ju nii, et õhtul ei jõua trenni sest muud asjad on juba hunnikus, ees. Hommikul aga teised magavad ning samuti ei ole erinevaid kohtumisi või tegevusi, mis võiksid sinu isikliku liigutamise ajaga konflikti minna. Jätagi siis õhtune aeg pere ja lähedaste jaoks. Tee oma treening võimalikult vara ära.

Mõnede uuringute tulemuste põhjal väidetakse, et kui inimesed teevad oma treeningu enne hommikusööki, siis mõjub see väga hästi rasvapõletusele. Seega kui sinu eesmärgiks on parem füüsiline vorm kaalukaotuse läbi, siis tasub ka sellepärast võimlemine või treenimine hommikusse paigutada.

Armasta ennast ja oma hommikuid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles