Viis küsimust, mida peaks suhte alguses endalt küsima

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Suhte algus võib olla tormiline ning on oluline esitada endale mõned küsimused, mis aitavd näha sind ennast ja teie suhet selgemalt.

  1. Kas ma olen aus asjade suhtes, mida ma tahan? Oluline on olla aus enda vastu ja siis oma partneri suhtes, kirjutab Time. Näiteks, kui sarnased on teie huvid ja tulevikuplaanid? Äkki sa oled nii armunud, et ignoreerid teemasid, mis on tegelikult sinu jaoks olulised? Kui sa ikka tunned näiteks puudujääki suhtes, siis võta see teemaks.
  2. Kas ma olen oma partneriga siiras? Kas sa äkki naeratad ja käitud kuidagi ebasiiralt, sest soovid oma partnerile meeldida? See ei ole õige ja sul on õigus oma tõelisi tundeid välja näidata. Seega ära liiga palju stressa selle pärast, mis mulje sa jätad, vaid ole aus.
  3. Milline on minu sisetunne? Elus on vahest nii, et mingi kummaline sisetunne annab sulle märku, kui midagi on valesti. Isegi, kui sa oled kõrvuni armunud ja pealtnäha õnnelik, siis on oluline oma sisetunnet jälgida. Näiteks, kui sul on tunne, et su uus partner petab sind, siis üldjuhul ei teki see tühjalt kohalt ja sul on õigus selle kohta temalt küsida.
  4. Mida mu sõbrad minust arvavad? Kui sul tekib suhe, siis võivad su sõbrad jääda paratamatult tagaplaanile. Pea meeles, et suhe ei tähenda seda, et pead sõpradest loobuma ja sinu partner ei ole ainuke inimene maailmas. Samuti, kui su sõpradel on kahtlusi su partneri osas, siis tõenäoliselt ei väljenda nad seda halva pärast, vaid nad teavad, et sa võid olla armumisest pimestatud ja pane kõike detaile tähele.
  5. Mis juhtub, kui me ei näe asju sarnaselt? Näiteks, kui sinu arusaam maailmast on mõndades asjades teistsugune kui temal, siis kuidas sa reageerid? Kui sul on näiteks tundlikum sotsiaalne närv kui temal? Sina pooldad kodutule raha andmist, kuid tema näeb selles probleemi süvenemist? Hea on sellised tsenaariumid enda jaoks läbi mõelda.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles