Seitse nippi, kuidas elustiili muutes gripihooajal terveks jääda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kes gripihooajal ei saa lubada endale haigeks jäämist, peavad kavalusega haigustest mööda pääsema. Siin on seitse nippi, millega haiguste vastu astuda.

1. Söö rohkem küüslauku

Ega ilma asjata ei rõhutata küüslaugu olulisust. Küüslauk aitab sind võitluses haiguste vastu ning tugevdab immuunsüsteemi. See imerohi suurendab antikehade tootmise efektiivsust.

2. Tee trenni

Sa ei pea jooksma maratoni, kuid isegi väike kehaline aktiivsus tugevdab sinu tervist. Trenn mõjutab sinu stressihormoone ja tekitab organismis heatujuhormoone. Kõik see mõjub hästi sinu immuunsüsteemile.

3. Vähenda alkoholi tarbimist

Pühade ajal võib see keerulisem olla, kuid kontrolli joodava alkoholi koguseid. Alkohol ei mõju nii kui nii tervisele hästi, kuid haigena paneb see sind veelgi kehvemini tundma. Sanrnaselt suhkruga nõrgestab alkohol immuunsüsteemi.

4. Juhi stressi

Kõigi on stressirohkemaid aegu. Oluline on õppida end tundma piisavalt, et stressi hallata. Pidev stressiseisund nõrgestab organismi ning muudab selle haigustele avatumaks.

5. Maga piisavalt

Piisav uni on oluline mitte ainut vaimsele tervisele, aga ka immuunsüsteemile. Une ajal saab keha puhata ja olla valmis võitluseks väliste haigustekitajatega.

6. Toitu tervislikult

Tervislik toitumine ei tähenda vaid dieet-toidu söömist, vaid tasakaalustatud valikuid. Õiged toitained on vajalikud, et organismil oleks jõudu haigustele vastu astuda. Jälgi, et tarbiksid piisavalt puu- ja juurvilju, et saaksid piisavalt vitamiine.

Allikas: TheSun

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles