11 märki, et su pikaajaline suhe võib olla kriisis

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui sa oled oma partneriga koos olnud juba pikka aega ja teil ei ole olnud ka tülisid ega arusaamatusi, võid sa arvata, et teie suhtega on kõik korras. Sellegi poolest võib just neis asjades peituda suhtekriis.

  1. Te pole kuid tülitsenud. Kui sa arvad, et ilma draamata suhe on just see õige, siis teadlased näiteks arvavad vastupidist, kirjutab Bustle. Tülid võivad tegelikult just näidata, et tegu on terve ja toimiva suhtega, kuna te üritate arusaamatusi lahendada, mitte neid ignoreerida.
  2. Te suhtlete vähe ja pealispindselt. Kui teie igapäevane suhtlus piirub: «Tere», «Kuidas sul läheb?» ja «Tsau!» siis ei pruugi kõik parimas korras olla. Suhtes tuleks jagada üksteise muresid, mõtteid ja plaane ehk rääkida kõigest sellest, millest teie ühine elu koosneb.
  3. Kui sul on mure, siis pöördud sa teiste poole. Kui sa tunned, et sa ei saa tuge ega abi oma partnerilt, vaid pead seda paluma seda oma sõpradelt või tuttavatelt, siis on midagi mäda.
  4. Sulle meeldib aina enam üksi olla. Kui sa järsku avastad, et üksi olla on palju mõnusam kui koos, siis see ei saa olla hea märk. Kõik me vajame aeg-ajalt ruumi ja üksiolemist, kuid kui see vajadus muutub liiga suureks, siis tekib küsimus, miks te üldse koos olete.
  5. Teised inimesed on saanud teie jaoks olulisemaks. Kui te mõlemad veedate rohkem aega sõprade kui üksteisega, siis see näitab samuti midagi. Sõbrad on loomulikult olulised, kuid suhe peaks olema tähtsam.
  6. Teil ei ole enam hea meel üksteise edu ja kordaminekute üle. Kui varem tundsid sa siirast rõõmu selle üle, kui su partner sai ametikõrgendust, siis nüüd jätab see sind külmaks.
  7. Sa ei tunne atraktiivsust partneri suhtes. Kui on oldud koos pikka aega, siis loomulikult kirg veidi hääbub ja seksi jääb vähemaks, kuid kui sa ikka ei tunne seksuaalste tõmmet oma partneri suhtes, siis see ei ole enam normaalne.
  8. Te kaklete ühtede ja samade asjade pärast. See näitab, et te ei suuda konflikte lahendada nii, et need uuesti päevakorda ei tõuseks. Samuti näitab see, et teil on lahendamata vanu probleeme, mis ei lase teil edasi liikuda.
  9. Te suhtlete eksidega. See ei tähenda, et oma eelnevate partneritega ei tohiks üldse suhelda, kuid kui see on regulaarne, siis tekitab see küsimusi, mis on selle suhtluse motivatsioon.
  10. Sa tunned nagu sa kõnniksid õhukesel jääl. Kui sul on tunne, et mingitest teemadest rääkimine või millegi mainimine tekitab kohe tüli või ärritab su partnerit, siis see pole märk tervest suhest.
  11. Te veedate liiga palju aega koos. See võib kõlada uskumatult, kuid kui te ei suuda veeta aega lahus ega tegeleda vahepeal teiste asjade ja inimestega, on see märk ebatervest suhtest. Iga inimene vajab pausi, ruumi ja oma aega.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles