Kolm rusikareeglit, kuidas pühadeaegset ülesöömist vältida

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluõhtusöök.
Jõuluõhtusöök. Foto: Vida Press

Pühade ajal ei ole mõtet kannatada ja end liigselt piirata, kuid unustamatult pugida ka ei maksa - üritusi on palju ja pikapeale hakkab see kehakaalu tõstma. Kuidas leida head tasakaalu?

Paljud võtavad jõulu- ja aastalõpupidude tõttu juurde kilo või paar, kui mitte rohkem. See ei ole uueks aastaks kõige parem algus ja võib põhjustada stressi. Teeks nii, et sel aastal juurde ei võta?

Söö ainult siis, kui kõht on tühi

Muidugi on raske end tagasi hoida, kui laud on hõrgutistest lookas, aga kuula oma keha ja söö vaid siis, kui kõht on päriselt tühi. Enne, kui hakkad sööma, joo klaasike vett ja vaata, kas nälg on veel alles, õpetab My Domaine.

Näksi midagi enne peole minekut

Pool päeva nälgimine on väga levinud viga, mis paneb inimesi jõuluõhtutel üle sööma. Paljud mõtlevad, et teevad omale seega kõhtu ruumi ja nii on õhtul muretum piduroogasid vintsutada. Tegelikult on see väga halb, sest õhtuks on kõht nii tühi, et kukutakse kugistama ja süüakse oluliselt rohkem kui tavaliselt. Söö kodus midagi kerget ja toitvat, et peol saaksid teha mõistlikumaid otsuseid ja ei tunneks üleliia suurt isu.

Joo alkoholi vahele vett

Kui sa ei joo piisavalt vett, aga jood palju alkoholi, siis tekib sul veepuudus ja nälg, kuid sa ei anna endale aru ning ei pea mõistlikest piirangutest kinni. See kombinatsioon viib sageli ülesoomiseni, sest pea on sassis ja meeled nüristunud. Vee joomine alkoholi vahele kindlustab, et sa ei joo end liiga kiiresti purju ja hoiab ära ka üleliigse söömise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles