Kas pohmelli saab välja higistada? (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun on mõnus.
Saun on mõnus. Foto: Vida Press

Eelseisvat aega arvesse võttes on oht, et mõnel õhtul võid joogiga vähe liiale minna. Sellele järgneb karm hommik ja kardetud pohmell.

Igaühel on pohmellist üle saamiseks omad nipid ja trikid. Mõni joob musta kohvi ja käib külma duši all. Mõni võtab valuvaigistit ja sööb rammusa hommikusöögi. Mõni teine veedab aga pool päeva voodis ja tunneb end paremini ainult kauem magades, kirjutab Hello Healthy.

Kas pohmellist saab võitu ka kõvasti higistades? On neid, kes peavad seda kõige paremaks pohmakaraviks, olgu vahendiks siis jooks või saun. Aga on see ka tõhus?

Pärast joomapidu tuleb trenni teha väga ettevaatlikult. Kuna alkohol viib kehast vett välja, jääb vedelikku väheks igal pool kehas, ka veres ja ajus. Veepuudus ongi see, mis põhjustab uimasust, iiveldust ja peavalu.

«Pohmelli välja higistamine ei ole tark mõte,» selgitab registreeritud dieediarst Louise Chen. «Kui oled joonud nii palju, et sul tekib pohmell, siis on sul tõenäoliselt vedelikupuudus ja higistamine teeb kõik vaid hullemaks. Maks üritab kõigest väest su keha eest hoolitseda, ka alkoholi lõhustada.» Mis tähendab, et selleks ajaks kui sa pohmelliga üles ärkad, on maks suurema osa alkoholist juba ära töödelnud ja selle «välja higistamiseks» on hilja.

See aga ei tähenda, et treening ei võiks enesetunnet parandada. Kuna treening tõstab endorfiinide hulka ja mõjub virgutavalt, võid energia taastamiseks ka trenni teha. Aga tee seda mõistlikult, joo palju vett ja jäta raske koormus mõnele teisele päevale.

Kõige parem meetod pohmelli vältimiseks on mõõdukas tarbimine või karskus. Kui jood, pea meeles alkoholi kõrvale ka palju vett juua.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles