Kaja Kallas: kingirõõm või kingistress (12)

Kaja Kallas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Tanel Meos / Delfi / Eesti Ajalehed

Nädalake on jõuludeni minna, ja praegu on just see aeg, kui inimesed mõtlevad kingituste peale. Mõnele tekitab see suurt ärevust ja stressi, mõnele aga just meeldib kingitusi teha. Mu vennal on näiteks reeglina novembris juba kõik kingid varutud.

Ühest küljest on armas, et me tahame üksteisele rõõmu valmistada, aga teisest küljest on sageli kinkimise rõõm asja juurest kadunud ning jäänud ainult stress, et ma pean sellele või teisele midagi leidma. Ja lõpuks ostetakse lihtsalt midagi, et oleks kingitus. Kui just hullupööra ei vea, et läks täppi, siis tihti pole sellisest kingist rõõmu ei kinkijal ega ka kingituse saajal. Palju poleemikat tekitanud reklaam «Jälle raamat?» viitas ju tegelikult sellelesamale probleemile, et kinkija ja kingisaaja ei tunne teineteist ja teise poole soove piisavalt.

Mulle endale meeldib just kõige enam kingiks raamatuid saada. Sest kui ma neid ise ostan, siis kipun ikka eelistama sama tüüpi raamatuid, millesarnaseid olen juba lugenud. Kui aga keegi teine kingib, avab see minu jaoks täiesti uusi horisonte. Eriti kui see on mingi raamat, mida kinkija ise on lugenud ja tõepoolest julgeb soovitada. See ei tähenda alati, et mu maitse kinkija maitsega ühtib, aga see just ongi lahe, et saan lugeda midagi, milleni ise võib-olla ei jõuaks.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles