Viis parimat asja kolmekümnendate eluaastate kohta (mida keegi sulle ei ütle)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukogemus teeb silmad lahti.
Elukogemus teeb silmad lahti. Foto: Vida Press

Kahekümnendate eluaastate lõpus kogevad paljud naised kriisi, sest nad kardavad oma tuleviku pärast ja võrdlevad end liialt teistega. Õnneks on see mööduv ja peagi jõuab kohale teadmine, et elu on ilus. Ja kolmekümneaastaseid ei ole vanad!

Vähem ebakindlust

Mida rohkem on kogunenud elukogemust, seda vähem hoolid sellest, mida teised sinust arvavad. Kui see teadmine sulle ühel hetkel kohale jõuab, on see tunne väga vabastav. Teismelisena oli teiste arvamus kõige olulisem ja võisid vaid unistada, et ei peaks selle pärast põdema, kuid paraku oli selle tekkimiseks vaja aega.

Eneseteadvus

Kolmekümnendates oled veel nooruslikult energiline ja entusiasmi täis, kuid sa ei longi enam tuimalt teiste sabas. Nüüd tekib sul pilt sellest, kes sisimas päriselt oled. Hakkad selgemalt aru saama, mis on sulle elus oluline ja mis sind ei tõmba. Ühtlasi kuulub asja juurde see, et mõned vanad sõbrad kaovad su kõrvalt, kuna nende maailmapilt ei käi sinu omaga tegelikult kokku.

Suurem sissetulek

Kolmekümnendaks eluaastaks on sul juba töökogemust, tänu millele saad küsida korralikku palka. Kui tunned end vahel töö suhtes kehvasti, siis mõtle järele, mida sa kahekümnendate eluaastate alguses tegid - loodetavasti on nüüdseks seis nii palju parem, et saad endaga rahul olla. Sa oled arenenud.

Rohkem kogemusi, et teha paremaid valikuid

Kõige paremini õpetavad inimest vead, mis ta on omal nahal ära proovinud. Kui sa varem tegid palju ületunde ja olid ka haigena tööl, ent nägid, kui mõttetu see on, siis nüüd hoolitsed esmalt enda tervise eest. Selleks, et teha häid ja läbimõeldud valikuid, tuleb mõned pettumused üle elada.

Aeg kujundada tulevikku

Kõike eelnevat arvesse võttes oled jõudnud arusaamisele, kes sa oled ja milleks sa võimeline oled. Tänu sellele tead, millises suunad sihipärasemalt edasi liikuda. Nüüd on sobiv aeg selleks, kui tahad teha suure elumuutuse või proovida midagi täiesti uut.

Sa oled väga heas eas, mil tead, et isegi kui sa ei ole praegu kõike enda jaoks läbi mõelnud ja tulevikuplaane paika pannud, siis sellest ei olegi midagi hullu. Sa jõuad seda veel teha ja kui ei teha, siis ei peagi. Alati võib ka lihtsalt elada, kuni leiad oma tõelise kire.

Allikas: Greatist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles