Viis soovitust loodussõbralikeks viimase hetke kinkideks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Sel nädalavahetusel läheb poodidesse suur hulk inimesi, kellel jõulukingid veel soetamata. 

Kingi Targalt algatus jagab nippe, kuidas viimasel hetkel teha kinke, mis on loodussõbralikud ja rõõmustavad saajat.

1. Kingiideid ei leia kaubanduskeskusest, vaid lähedastega rääkides. Kui poes on näiteks 100 000 toodet, siis milline on tõenäosus, et seal ringi käies leiate täpselt ühe, mida saajal on vaja? Kaubanduskeskuste asjade rohkus ajab pigem segadusse kui annab häid mõtteid.

2. Elamused! Asjade asemel on palju meeldejäävam kinkida aega ja emotsioone – mõnusat jõulutunnet, seiklusi ning mälestusi. Ise tehtud kinkekaart koos südamliku soovi ning tulevase ühise elamuse kirjeldusega teeb südame soojaks ja valmistab rõõmu ka siis, kui jõuluõhtu on möödas.

3. «Minu aja kinkekaart». Mis võiks näiteks väikeste lastega peret rohkem rõõmustada kui teadmine, et hoiate järgmisel aastal kolmel õhtul nende lapsi? Autota inimesele võib rõõmu teha «taksoteenuse» kinkekaart või ahjuküttega maja omanikele puude tassimise teenus neile sobival ajal. Kõige olulisem on see, et valida tuleb asi, mis teeb ennekõike rõõmu kingi saajale.

4. Tehke lapsele üks kink terve pere poolt. Mida vähem kinke, seda suurem rõõm – psühholoogid kinnitavad, et laps suudab tähelepanu koondada ühele kingile, mitme puhul jääb ainult avamise hetkeline elevus. Tehke peres kokkulepe, et igaüks, ka lapsed, saavad ühe hästi läbi mõeldud kingi. Iga järgmine kink hoopis vähendab rõõmu.

5. Annetuskingitused. Kui inimesel midagi vaja ei ole, saab tema nimel teha kingi inimesele või loodusele, kes seda väga vajab. Nii saab ühest kingist topeltrõõmu!  

«USAs on kuus kuud pärast jõule kasutuses 1% kingitustest,» ütleb Arengukoostöö Ümarlaua kommunikatsioonijuht Katrin Pärgmäe. «Enne jõulu on hea aeg mõelda, milleks me kingitusi teeme? Kas selleks, et lihtsalt midagi ära osta või selleks, et kingituse saajal oleks sellest pikalt rõõmu? Soovime, et jõulud muutuksid taas inimeste pühaks ja kinki otsides uurime ennekõike kingi saajat ja tema soove.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles