Kolm asja, mida juba täna teha, et vananemist aeglustada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zumba.
Zumba. Foto: Vida Press

Passi kirjutatud number ei näita sinu organismi vanust. Hoolitsedes oma tervise eest saad kehas toimuvaid vananemisprotsesse aeglustada ja see väljendub ka sinu välimuses.

Oprah.com toob teaduslike uuringute põhjal välja mõned lihtsad soovitused, kuidas telomeeride vastupidavust pikendada, et olla nooruslikum ja tervem.

Mine tantsima, tennist mängima ja Zumba tundi

2015. aastal tehti 6500 erinevas vanuses inimese abil uuring, mis näitas, et mida erinevat tüüpi mõõdukatest kuni jõulisematest treeningutest inimesed osa võtavad, seda pikemad telomeerid neil on. Uuringust tuli välja, et mida erinevamaid aktiivseid tegevusi keskeas ette võtta, seda paremini see mõjub. Seega tasub proovida uusi asju ja mitte jääda vaid ühele hobile kindlaks.

Jäta see hilisõhtune film vahele

2014. aastal avaldati ajakirjas Sleep uuring, mis näitas, et üle 60-aastased inimesed, kes magasid öösel üle kuue tunni, olid organismi vanuse poolest teistest justkui 15 aastat nooremad. Une tähtsust ei maksa alahinnata - püüa igal ööl end korralikult välja puhata.

Loobu limonaadide joomise harjumusest

California Ülikoolis tehtud uuringu järgi on regulaarselt päevas ühe limonaadi joomine võrdne 4,6-aastase bioloogiline eluaasta lisamisena sinu vanusele. Loobu limpsist, et tunda end noorema ja tervemana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles