Märgid, et su partner on salamisi õnnetu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sinu elukaaslane ei vaheta küll õhtuti salaja kellagagi sõnumeid ega kisu sinuga tühjast tüli, kuid millegipärast on sul tekkinud tunne, et midagi on valesti.

Ta ostab kokku ebamõistlikult palju elektroonikat

Vahel juhtub, et traumeeritud seisundis inimesed hakkavad väga mööblit või muid asju armastama, justkui saaks esemetega end üksindustunde vastu kindlustada. Yale’i psühholoogiaprofessor Margaret Clark selgitab Oprahs, et need, kes tunnevad isiklikes suhetes vähe turvalisust, hakkavad seda otsima materiaalsetest asjadest ja omistavad esemetele suuremat väärtust.

Te õhtustate vaikuses

Alguses võid mõelda, et kui tore, et te saate koos ka rääkimata istuda. Aga kui see kestab juba pikemat aega, tekib kõhe tunne, sest teil ei ole teineteisele midagi öelda…

«Me oleme sellest juba rääkinud!»

Mitte keegi ei taha tegelikult tülitseda. Isegi vihmaga kontserdil käimine on meeldivam kui elukaaslasega tülitsemine. Aga seda tuleb ette ja vahel on vaja asjad sirgeks rääkida. Halb on see, kui partner ei taha sind isegi ära kuulata ja keskendub vaid sellele, kui tüütu ja korduv teie konflikti tuum on. Pealtnäha võib jääda mulje, et ta teeb teile mõlemale sellega teene, kui lõpetab tüli kiirelt ära, kuid selle taga võib olla põhjus, et ta enam lihtsalt ei hooli, mis sind endast välja ajab. Tegelikult peaks te siiski koos mingile lahendusele jõudma.

Ta räägib kahtlaselt palju oma sõbrannast

Su abikaasa on saanud väga heaks sõbraks oma kolleegiga, kes kurdab talle isiklikke asju. Nad on lähedased ja head sõbrad ning kallim kinnitab, et midagi muud nende vahel pole. Nendevaheline usalduslik suhe võib siiski näidata, et ta otsib sealt midagi, millest kodus jääb puudu. Ise ei pruugi ta sellest arugi saada. Sõbranna võib teie suhet ohustama hakata, kui su mehe jaoks on tema probleemid olulisemad kui teie omavahelised asjad.

Ta küsib kummaliselt tühiseid küsimusi

Mingil põhjusel käib elukaaslane sul sabas ja küsib tühiseid küsimusi elektrihambaharja, pesupesemise ja jõulutulede kohta. Sina tahad rahulikult oma sarja vaadata, aga tema patsutab sulle õlale, et lumerookimisest rääkida. Kas üritab olla võimalikult tüütu? Ei. Ta käitub nagu väike laps, kes tahab tähelepanu, sest ta hädasti vajabki su tähelepanu. Paku siis talle seda - segamatult.

Ta teeb uusi asju koos sõpradega, aga mitte sinuga

Kui te lähete välja, siia alati samadesse kohtadesse. Te tellite sama toitu ja vaatate samasuguseid filme. Kurdad sõbrannadele, et mees ei taha midagi uut proovida, kuid see pole päris tõsi, sest ta hangib uusi kogemusi oma sõpradega. Romantilises suhtes peaks samuti koos uusi asju proovima, kuigi see võib vahel isegi vastumeelne tunduda, sest oma ja harjumuspärane on mugav ning turvaline. Nihutage siiski oma mugavustsooni ja tehke koos midagi uut, sest nii õpite ka teineteist paremini ja uuel moel tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles