Viis sõbratüüpi ja kuidas nendega toime tulla

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Paraku pole kõik sõbrad võrdselt toetavad, mõistvad ja toredad. Mõne sõbraga saad sa rääkida kõigest – ta ei ehmu, ei anna hinnanguid ega saa vihaseks, teistega käid sa lihtsalt väljas ja lobised niisama. Sõbrad aga ongi erinevad ja sellest pole midagi halba.

Mõned tuntumad sõbratüübid on:

  1. Teine õde. Ta on sulle sõna otseses mõttes nagu õde. Te olete väga lähedased ja saate üksteist usaldada, kirjutab Huffington Post. Kui te kokku saate, on teil pikad ja sisukad vestlused ja te mõistate üksteist väga hästi. Võib aga olla, et selline sõber on sinusse väga kiindnud ja tahab sinult ehk liiga palju tähelepanu ja talle tekitavad raskusi olukorrad, kus ta peab sind teistega jagama.
  2. Alati rakkes sõber. Tal on väga tihe graafik ja lai sõprusringkond, seega ta kutsub sind spontaanselt üritustele, kuid kui sa ei saa tulla, siis ta ka ei heida meelt. Ta on seltskonna hing ja peab oma sotsiaalelu olulisemaks kui ühe sõbrannaga kaheksesi ajaveetmist. Sellist tüüpi sõbraga on tore aega veeta, kuid mitte tema õlal nutta ja nõu küsida – selleks on ta liiga pealiskaudne ja tema jaoks oled sa lihtsalt üks tema sõpsidest.
  3. Lapsepõlvesõber. Te tunnete üksteist juba lapsepõlvest ja see on teid tihedalt kokku sidunud ning te suhtlete aeg-ajalt, kuid mitte tihti. Kuigi teie elud ja huvid võivad olla väga erinevad, mõistate ja austate te üksteist sellisena nagu te olete. Te saate rääkida universaalsetel teemadel nagu raha, suhted, töö, välimus jne.
  4. Stiilikuninganna. Talle on väga oluline, milline näeb välja tema kodu ja garderoob ning ta peab oluliseks seda tähele panna ka sinu juures. Kui sul on suuremat sorti pidu tulemas, siis kulub tema stiilinõuanne marjaks ära. Ta hindab kvaliteeti ja brände, kuid aktsepteerib ka sinu stiili, kuid üritab seda siiski omal moel mõjutada.
  5. Paindlik sõber. Te võite vahest nädalaid või isegi kuid mitte suhelda, kuid siis helistab üks või teine ja saate jälle kokku. Te ei tunne üksteise suhtes kohustusi ega süümepiinu. Teil on tõenäoliselt ühine sõprusringkond, kellega aeg-ajalt kohtute ja mis teid ühendab. Te kokkusaamised võivad olla ootamatud ja toredad, kuid kui sul suur mure või abi vaja, siis pigem helistad kellelegi teisele.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles