Seitse kummalist asja, mis juhtub sinu ajuga, kui kohtad oma hingesugulast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui kohtame kedagi, kellesse armume, tekitab see kõiksugu kummalisi ilminguid. See võib mõjutada meie keha ja vaimu vägagi ootamatul viisil.

  1. Sul tekib sellest inimesest sõltuvus. Kuna armumine vabastab hormooni dopamiini, siis tunneme suurt vajadust ja iha olla selle inimesega koos, kirjutab Bustle. Selle tõttu võib ka armunud inimene kõik muu ära unustada ja mõelda ainult talle.
  2. Sa kaotad osaliselt võime anda hinnanguid. Teatud aju osa, mis tavaliselt tajub ohtu ja töötab kui ellujäämismehhanism, võib armunud olles mingil määral välja lülituda. See aga hägustab meie otsustusvõimet.
  3. Sa muutud optimistlikumaks. Kui sa enne oma hingesugulase kohtamist olid ehk küüniline ja pessimistlik, siis nüüd see muutub. Sa võid avastada, e keskendud rohkem positiivsele.
  4. Sa tunned rohkem sidet ka teistega. Oksütotsiin on hormoon, mis vabaneb, kui oleme kiindunud. Kiindumus on seotud usalduse, turvalisuse ja intiimsusega. Võib aga juhtuda, et see kiindumus kandub üle ka teistele inimestele.
  5. Sa tunned ennast ensekindlamalt. Võib juhtuda, et sa äkitselt tunned ennast oma elu ja valikute suhtes palju kindlamalt. See eriline inimene sinu kõrval aitab sul end eduka ja võimekana tunda.
  6. Sa tunned rohkem turvatunnet. Just suhte alguses võid tunda, et oled kõige maailma halva eest kaitstud, sest sinu hingesugulane on sinuga ja midagi ei saa juhtuda. See tunne aga ajaga väheneb.
  7. Sa tunned elevust. Tänu noradrenaliinile tunned sa teatud elevust ja «liblikad kõhus» tunnet. Su süda tuksub kiiremini ja su põsed võidad õhetada.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles