Video: õpi, kuidas õigesti šampanjapudelit avada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vana-aastaõhtul kulub ära teadmine, kuidas ilma paugu ja vahupritsmeteta rahulikult vahuveini või šampanjapudel lahti saada. Tippkokk Jason Hill näitab videos ette, kuidas seda korrektselt teha.

Esiteks tuleb enne avamist pudel 7–12 kraadini maha jahutada. Selleks võid vahuveinipudeli pista pooleks tunniks jääkülma vette või hoida seda kolm tundi külmkapis. Kui jook on külm, kuivata pudel käterätiga ära ja eemalda korgi ümbert foolium, traat jäta korgi ümber.

Võta pudel õigesti kätte, nagu videos on näidatud, ja hoia vasaku käe pöial korgi peal. Toeta pudeli põhja enda keha vastu, suuna pudeli avaus endast eemale ja hoia pudelit 45-kraadise nurga all.

Keera korki hoidev traat lahti ja keera kork tasahaaval maha. Kui teed seda piisavalt rahulikult, tuleb kork maha ilma suurema pauguta.

Kui kork ei tule mingil põhjusel lahti, hoia pudelikaela veidi kuuma voolava vee all ja proovi uuesti. Avatud vahuvein säilib külmikus kolm päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles