Kas seks ravib pohmelli?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas oled vahel tundnud end pärast napsist õhtut veidi himuramalt kui tavaliselt? Kuigi sel ei ole päris teaduslikku põhjust, on pohmelli tõttu suurem seksiisu väga tavaline.

Sekspert Emily Moore’i selgitusel on pidutsemisjärgne hommikune lähedusevajadus väga inimlik. «Inimesed tahavad ikka kohest rahulolu,» ütleb ta Cosmopolitanis. «Mis oleks orgasmist parem moodus, kuidas eelmise õhtu alkoholikahjustuse tõttu kannatamist edasi lükata? Ükstapuha kui kaua see ka ei kesta, ajutiselt päästab see sind pohmeluse põrgust.»

Moore’i loogikale on raske vastu vaielda. Seksides vallandub heaoluhormooni oksütotsiini nii meestel kui naistel ning see mõjub muuhulgas ka valuvaigistina. Selle hormooni puudujääki on alkoholi halva toime järel hea kiiremas korras katta.

Pohmell ei ole aga alati leebe ja naljakas. Vahel on iiveldus nii suur, et seks ei tundu sugugi meeldiva tegevusena. Kindlasti ei maksa siis oraalseksiga tegeleda. Kui keha on valus ja kange, siis palu oma partneril rahulikult võtta.

«Tõenäoliselt ei olnud te purjus olles tasakesi ühe koha peal,» selgitab seksuaalekspert. «Heastage seda hommikul teineteise hellitamise ja laiskade sekspoosidega. Nautige aeglast ja intiimset seksi. Pohmelli ajal kulub moraalne tugi ja kehaline kontakt hädasti ära.»

Pohmelli ajal võiksid vältida rämpstoitu, juua palju vett ja võimalusel seksida. See mõjub hästi su tervisele, viib mõneks ajaks mõtted mujale ja on meeldiv vaheldus kannatusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles