Kurb tõde, mida sulle kaalulangetamise kohta ei räägita

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa oled ülekaaluline, siis on sinu jaoks eluliselt oluline mõned kilod maha võtta, et elada tervislikumalt.

Kuid mitte kõik ei tunne end pärast kaalualandust suurepäraselt, viitavad aina rohkemad uuringud. MSN vahendab, et üks uuring jälgis inimesi, kes kaotasid oma kehamassist nelja aasta jooksul viis protsenti ning neist 52 protsenti kannatasid suure tõenäosusega depressiooni all, seda võrreldes nendega, kes kaotasid nelja aasta jooksul vähem kui viis protsenti oma kehakaalust.

Sinu tuju võib mõjutada ka see, kuidas sa otsustad kaalu kaotada. Üks teine uuring, mis samuti ülekaalulisi kaalulangetajaid uuris, võrdles osalejaid nende menüüvalikute alusel (väheste süsivesikutega versus madala rasvasisaldusega toidulaud). Aasta pärast olid inimesed mõlemas grupis kaotanud keskmiselt 13 kilo. Need, kes vähendasid toidus rasvasisaldust, teatasid, et nende tuju tõusis. Samas inimesed, kes vähendasid süsivesikute hulka, ei märganud muutust tujus.

Kolmas uuring aga leidis, et juba depressioonile kalduvad inimesed leidsid olukorda pärast kaalukaotust paranevat.

Et teada saada, kas sa oled ülekaaluline, kasuta kalkulaatorit kliinik.ee lehel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles