Saladus, mis aitab talvist kaalutõusu vältida

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Vastupidiselt levinud arvamusele ei lülitu meie keha temperatuuri langedes üle säästurežiimile ning meie ainevahetus ei aeglustu – mis siis aga põhjustab talvist kaalutõusu?

Doktor Milton Stokes tuletab väljaandes Best Life meelde ühe olulise tõsiasja: «Inimesed pole karud. Me ei maga talveund. Ning meie kehade tööd ei mõjuta väline temperatuur samamoodi.»

Niisiis, kui sa avastad, et sa kaalud talvekuudel rohkem kui tahaksid, saad süüdistada ainult iseenda järjepidamatust, mitte oma ainevahetust. «Lõppeks: kui sa treenid järjepidevalt, pole mingit põhjust muuta söömisharjumusi,» ütleb Stokes. «Kahjuks aga paljud inimesed treenivad talvel vähem ning söövad rohkem.»

Stokesi soovitus on sellisel puhul vähendada päevast kaloraaži 200 kalori võrra ning laiendada trenni mõistet – kui sa ei saa jooksma minna, mine suusatama!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles