Tuttav igale naisele! Kaheksa mõtet, mis dieeti alustades peast läbi jooksevad

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Pärast suuri pidupäevasööminguid, kust on võib-olla juurde tulnud ka mõni lisakilo, on igati normaalne, et tunneme vajadust alustada kevade poole liikumist kergemalt. Tihti on aga just dieediga alustamine kõige keerulisem ja stressirohkem.

Siin on mõned mõtted, mis tulevad tuttavad ette igale naisele!

  1. «Appi, ma olen nii palju juurde võtnud!» Ära lase ennast heidutada üllatavalt suurest kaalunumbrist, sest enamik on sellest ikkagi üleliigne vesi sinu organismis, mis on liigse söömise tagajärg, kirjutab Womens Health Magazine.
  2. «Alustan dieediga homme, seega täna võiks veel jäätist süüa!» Selle asemel, et muuta dieet oma elu suureks eesmärgiks, alusta hoopis väiksematega. Kuigi ametlikult alustad sa näiteks dieediga homme, siis tee juba täna mõned tervislikud muudatused, mis teevad ka ülemineku kergemaks.
  3. «Ma võtan nüüd hästi palju alla!» Sea endale realistlikud eesmärgid, sest muidu võid väga kergelt libastuda. Keskendu eelkõige tervislikule eluviisile, mitte niivõrd kaalule ja selle jälgimisele.
  4. «Ma ei söö enam kunagi suhkrut.» Suurte toidukategooriate väljajätmine ja ennast sel viisil piiramine, ei ole mõistlik. Pealegi võib see viia veresuhkru taseme väga madalale, mis omakorda võib tekitada «murdumist» ja isegi kehva enesetunnet.
  5. «Kas mesi ja siirupid on ikka suhkur?» Jah, pole kahtlustki, et on paraku on.
  6. «Nüüd on mul õigus võtta üks dieedivaba ehk «patupäev»!» Uuringud näitavad, et dieedist kõrvale kaldumine võib pikemas plaanis viia dieedi katkemiseni, seega proovi jääda kindlaks oma eesmärgile.
  7. «Teiste Instagrami toidupildid näevad välja hoopis paremad!» Jah, võib-olla küll, kuid äkki sinu omad maitsevad jälle paremini ja on tervislikumad.
  8. «Kas ma olen juba seal?» Kerge öelda aga raske teha, kuid dieeti ei tohiks võtta kui ühekordset ettevõtmist, vaid eelkõige eluviiside muutust. Seega, kui sa oma dieeti vihkad, siis tõenäoliselt pead sa valet dieeti ja peaksid uue valima.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles