Kuidas kasutatud fritüüriõlist lahti saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõõrikud.
Sõõrikud. Foto: Panther Media/Scanpix

Vahel on tore omale midagi rasvast lubada ja teha kas pontšikuid või friikartuleid. Sageli ei taha aga seda ette võtta, sest pärast on kasutatud õlist raske lahti saada.

Kõige olulisem asjaolu, mida igaüks peaks teadma, on fakt, et õli ei tohi mingil juhul kraanist või tualettpotist alla lasta. Igasugune rasvaine tuleb nii oma veevärgist kui linna kanalisatsioonivõrgust eemal hoida, sest see hakkab kergesti ummistusi põhjustama, hoiatab Pure Wow.

Mida siis teha? Esiteks lase õlil täiesti maha jahtuda. Paljud rasvad nagu näiteks searasv või kookosõli lähevad toatemperatuuril täiesti tahkeks ning neid on lihtne ära visata. Vedelad õlid nagu rapsiõli või pähkliõli tuleb valada mõnda sellisesse anumasse, mida pakendiringlusesse enam saata ei saa, ja siis prügi hulka visata.

Küpsetusõli ei pea ära viskama kohe pärast esimest kasutuskorda. Pärast küpsetamist jahuta õli maha, kurna läbi ja hoia jahedas kohas. Jälgi vaid seda, et ei küpsetaks ühes õlis väga erinevaid toitusid, sest õlile jääb toidumaitse külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles