Koostisosa, mis teeb koogipulbrist küpsetise justkui isetehtuks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Poest ostetud koogipulbri saab ise muid koostisaineid lisades maitsvamaks ja erilisemaks muuta.

Kui soovid, et koogil oleks kergelt hapukas maitse, võid tainasse segada veidi hapukoort või pigistada sinna sidrunimahla, õpetab Pure Wow.

Koogipulbrist küpsetise saab aga täiesti teistsuguseks muuta ka rasvaine väljavahetamisega. Kui pakendil on kirjas, et pulbrile tuleb lisada taimeõli, siis asenda see sulatatud kookosõliga.

Kookosõli teeb küpsetise eriti kergeks, ei lase sel kergesti ära kuivada ja annab koogile veidi magusa maitse, mis vähendab mõne koogipulbri kunstlikku maitsevarjundit.

Erinevalt taimeõlist on kookosrasvas küllastunud rasvhappeid. Kui tainasegu vahustada, seob see tainasse rohkem hapnikku, mille tõttu tuleb küpsetis õhulisem ja kergem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles