Tõde teada: just nii palju selvefotosid peame me tegema, et jõuda avaldamiskõlbulikuni

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Hiljutine küsitlus ei peaks küll kedagi oma tõdedega üllatama, kuid üks asi on ehk siiski uudiseks: naised teevad ühe selvefotosessiooni jooksul rohkem pilte kui mehed.

Asi pole selles, et me leiaksime päeva jooksul rohkem selfitamisväärseid olukordi või et me postitaks neid rohkem sotsiaalmeediasse - nimelt teevad naised ühe sessiooni jooksul endast rohkem fotosid, enne kui nad leiavad täiusliku pildi, mis on avaldamiskõlbulik.

Uuringu viis läbi Florida House Experience ning selgus, et esimese fotoga on rahul vaid 5,2 protsenti naistest, samas kui mehed on märksa rahulolevamad juba pärast esimest klõpsu - 15 protsenti meestest tunneb, et selle võib avaldada.

Teisalt kulutavad mehed foto tuunimisele kauem aega: kuni kolm minutit kulutab sellele 51 protsenti meestest (võrdluseks 44 protsenti naistest). 4-6 minutit kulutab foto täiustamisele 26 protsenti meestest, aga vaid 24 protsenti naistest.

Enamasti piisab nii meestel kui naistel aga kahest kuni viiest pildist (48 protsenti naisi, 58 protsenti mehi). Üle kuue pildi on vaja teha 28 protsendil naistest, aga vaid 13 protsendil meestest, vahendab Daily Mail.

Pole üllatav, et naised vajavad rohkem fotosid, mille hulgast valida, kuna 88 protsenti naisi ka kinnitas, et nad võrdlevad oma kehasid meedias nähtuga ja pole sellega rahul. Sama ütles vaid 65 protsenti meestest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles