Levinud põhjused, mis mõjutavad seksiisu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui su partner soovib sinuga veidi voodirõõme jagada, kuid sa tunned, et see mõte sind üldse ei eruta, siis põhjuseid võib olla mitu.

Uuringud näitavad, et ligi pooled 30–50-aastastest naistest kogeb teatud eluhetkel seksuaalse madalseisu perioodi, mille sümptomiteks võib olla vähene soov seksida, pinge suhtes, mis tuleneb ebapiisavast seksist ja seksuaalsete mõtete vähesus.

Mõned levinud põhjused, mis mõjutavad seksuaalset iha.

  1. Liigne alkohol. Väike kogus alkoholi võib tõesti lõõgastada ja teha seksi mõttes isegi head, kuid juba suuremad kogused töötavad vastupidi, kirjutab Healthy Women.
  2. Sul on menopaus. Erinevate organismis toimuvate muutuste tõttu võib menopausi ajal väheneda ka seksuaalne iha. See on aga üsna levinud ja ajapikku kaob.
  3. Sa oled väsinud. Töö, lapsed ja kodune elu võib lihtsalt liigselt kurnav olla ja mõjutada negatiivselt ka voodielu.
  4. Sul on stress. Stress on suurimaid seksi mõjutajaid. Kui sul on pingeline aeg tööl, siis sul lihtsalt ei jätku energiat seksiks ja see on täiesti mõistetav. Võta näiteks väike puhkus või vii lapsed vanaema juurde ning veetke aega kahekesi.
  5. Sul on madal enesehinnang. See, kui rahul sa endaga oled, mõjutab ka seda, kui seksikana sa ennast tunned. Pea meeles, et su partner ei hooli sinu väikesest kõhukesest või tselluliidist ning proovi mitte selliste asjade pärast põdeda.
  6. Sa oled rase või just sünnitanud. Hormonaalsed muutused raseduse ajal või sünnituse järel võivad mõjutada ka seksiisu. See on täiesti normaalne ja taastub ajaga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles