Milline seltskondlik alkoholi tarbija oled sina?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tuleb välja, et see, millist jooki keegi eelistab ja kuidas ta seda joob, ütleb nii mõndagi inimese iseloomu kohta. Näiteks, kas sa oled pigem väga sotsiaalne shottide jooja või pigem tagasihoidlikum hea veini nautleja? Vaata järgi!

  1. Põhjani jooja. Põhjani joojad lähtuvad joomisel praktilisusest, sest tahavad joogi kiirelt ära juua, et siis, kas tantsida või inimestega suhelda, vahendab Daily Mail. Nad ei viitsi kaua jooki käes hoida ning seda nautida, vaid eelistavad kiireid ja kangeid kokteile või shotte. Nad on väga elavaloomulised ja ekstravertsed inimesed.
  2. Peenutsev jooja. Nende jaoks on väga oluline, et jook oleks kvaliteetne ja ilusti presenteeritud. Nad eelistavad kauneid kokteile või vanu viskisid, et neid siis kaua ja viisakalt rüübata. Nad on flirtivad ja armastavad tähelepanu, kuid on seejuurees ettevaatlikud ja taktikalised.
  3. Jagamist armastavad jooja. Neil on alati vaja maitsta teiste jooke ja pakkuda maitsmiseks ka enda omi, mis võib mõnele inimesele väga tüütu tunduda. Nad on heatahtlikud, soojad ja alati heas tujus.
  4. Shoti jooja. Nende eetika põhineb motol: tööta raskelt – pidutse rajult ehk nad on väga tugevad isiksused ja äärmiselt seltskondlikud. Nad armastavad sünkroniseeritud rituaale nagu koos tantsimine või klaaside kokku löömine ja naudivad tähelepanu keskpunktis olemist.
  5. Selfit tegev jooja. Alati on ka seltskonnas keegi, kes peab kohe endast sotsiaalmeediasse foto postitama. Nende jaoks on enda presenteerimine olulisem kui joomine ise.
  6. Maitse pärast jooja. Kui sa kaldud siia gruppi, siis sind iseloomustab kõige pikaldane nautimine. Sa ei kiirusta juua, vaid naudid, kas head klaasi veini või midagi muud kvaliteetset ja kallist. Nautleja ei joo paju, vaid hindab maitset.

Eesti Tervise Arengu Instituudi järgi on mõõdukas tarbida alkoholi naisterahval maksimum kaks ühikut päevas ja kaheksa nädalas ning meesterahval neli alkoholiühikut päevas ja 16 ühikut nädalas. Üks alkoholiühik on näiteks 282 ml siidrit või 106 ml veini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles