Egle Eller-Nabi seitse mõtet motivatsioonist, trennist ja söömisest

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egle Eller-Nabi Arigato spordiklubis.
Egle Eller-Nabi Arigato spordiklubis. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Egle on Arigato treener, ettevõtja, autor ja wellness coach, kahe lapse ema, sportlane ja abikaasa. Toiduklubi «Toiduga sõbraks» küsis talt nõu motivatsiooni teemadel.

Egle sihikindlus spordis on eeskujuks paljudele. Aasta alguses on hea temalt inspiratsiooni ammutada ja näpunäiteid koguda. Siin on tema olulisemad tähelepanekud ja nõuanded:

• Egle usub Anthony Robbinsi ütlemisse, mille järgi paneb inimesi tegutsema kas meeletu ebamugavustunne/valu või soov ennast eriti hästi tunda. See tähendab, et kui sul ei ole eriti vastik olla või kui sul ees ei ole sellist sihti või võimsat mõnuallikat, mis sind kannustab, siis suure tõenäosusega ei muuda sa midagi. Alati on põhjus, miks midagi mitte teha ja rahulolematus ei tähenda, et on piisavalt ebamugav muutuste elluviimiseks.

• Iga tulemuse saavutamise eelduseks on otsus teostada. Otsusta oma saatus, sõnasta enda jaoks saavutatavad eesmärgid ja otsi vajadusel abi. Kui oled otsustanud, siis mõistad, et iga samm mida sa teed, on samm sinu uue tuleviku suunas.

• Sport ja toitumine on Egle jaoks harjumus. Selleks, et oskused või teadmised looksid ka sinu jaoks väärtust, on vaja, et neist saaks sinu elu loomulik osa. Harjumus ja praktika on eesmärgi suunal mitu sammu teadmistest edasi.

• Enesearendamine on Egle jaoks oluline. Kui tahad midagi olla, siis pead õppima. Õppima tundma ennast, õppima tööd tegema ja õppima uusi oskusi. Üks osa õppimisest on alati ebaõnnestumine. See on loomulik osa teekonnast ja seda tulebki selliselt võtta.

• Hirm ebaõnnestumise ees on tihti meie kõige suurem takistus, kuid see on peaaegu alati põhjendamatu.

• Negatiivsed seosed, mis meie peas istuvad, juhivad meid. Kui me mõtleme trenni endale vastikus, siis see ongi vastik. Kui me õpime neid vastikuid asju enda jaoks samm haaval meeldivaks mõtlema, siis mingi aja pärast tajume, et need on muutunud meile südamelähedaseks.

• Toitumises on alati põhirõhk kogustel. Natukene midagi ei muuda kellegi elukvaliteeti. Palju midagi teeb seda aga kindlasti. Kas palju tervislikumale või palju ebatervislikumale poole. Nii et söö kooki, söö pitsat või burgerit, aga söö mõistlikult, oma vajadustele vastavalt, ja mõtle, millega sa tarbitut tasakaalustad.

Külasta Egle tegemistega kursis olemiseks tema blogi eglenabi.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles