Üheksa kõige levinumat põhjust, miks paarid tülitsevad

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Peamised lahkhelide põhjused on paaridel üsna universaalsed, kuid ettevaatlik tasub olla just jaanuaris, kuna siis on tülitsemiste ja lahkuminekute kõrgaeg. Seda põhjustab külmast ilmast ja pimedusest tulenev stress ja pinge, mis võib üle kanduda ka suhetesse.

Mille üle aga paarid kõige enam tülitsevad?

  1. Seks. Põhiliselt on tüli allikas see, et ühel on suurem seksivajadus kui teisel, kirjutab Daily Mail. Samas ei pruugi seksist rääkimine olla lihtne ja pahameel olukorra üle võib väljenduda hoopis vihas ja tujukuses.
  2. Sotsiaalmeedia. Tüli võib tekkida näiteks sellest, kui üks partneritest veedab sotsiaalmeedias liiga palju aega ning figureerib ka fotodel rohkem kui teine. Samuti võib pingeid tekitada, kui üks soovib oma privaatsust hoida, kuid teine pidevalt ennast presenteerda.
  3. Lapsed ja nende kasvatamine. See on üsna igapäevane, et laste kasvatamisega kaasnevad probleemid ja tülid. Siin mängib ka rolli inimeste iseloom ja taust ehk kuidas ollakse harjunud konflikte lahendama ja maandama.
  4. Kodutööd. Kuigi tänapäeval on üsna levinud, et kodutöid teevad mõlemad partnered, siis ikkagi võib juhtuda, et üks panustab rohkem kui teine ning tüli ongi kerge tekkima.
  5. Eelmised suhted. Igas suhtes tuleb aeg-ajalt jutuks kummagi eelnevad partnerid. Kui aga on minevikus mõni seik, mis on jätnud hinge jälje nagu näiteks petmine, siis võib see ka tulevikus tüliõunaks kujuneda.
  6. Koos ajaveetmine. Paljud paarid veedavad väga vähe aega koos, kuna nii pere kui töö võtab oma aja. Sellegi poolest on ühine aeg oluline ja selle puudumine võib tekitada mingeid.
  7. Pere. Kaks inimest võivad küll üksteist väga armastada, kuid üksteise peresid ei saa nad valida. Kui üks partneritest ei saa läbi teise partneri perega, on probleemid varem või hiljem kohal.
  8. Raha. Raha on keeruline teema ja kui seda just lademetes ei ole, siis kipub aeg-ajalt sellest tüli tekkima. Tuleb meeles pidada, et raha teemal tülitsemine ei ole seda kunagi väärt.
  9. Romantika puudumine. Kiire elutempo juures võib romantikat väheseks jääda, mis aga võib tekitada rahulolematust. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles