Maailma parim Eesti salaami tuleb Kadrina vallast

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Inno ja kliimakapp, kus ripuvad  värskelt küpsema pandud salaamivorstid.
Sten Inno ja kliimakapp, kus ripuvad värskelt küpsema pandud salaamivorstid. Foto: Liis Treimann

Möödunud pühade aegu rabati Matsimoka lihameistrite põdrasalaami väikese pereäri müügipunktidest lennult viimse kui vorstijupini ära. Kergelt pähklise mekiga seasalaami ripub nende kliimakappides aga pidevalt – imeõhukeste viiludena on see talviseks suupisteks suurepärane.

«Me ise armastame oma salaamit süüa õhukeste viiludena, väikeseks snäkiks, samuti sobib see hästi kokku valgehallitusjuustu, puuviljade ja punase veiniga,» räägib Matsimoka lihaäri üks rajajatest Sten Inno. Salaami puhul ongi kõige olulisem lõigata vorst võimalikult õhukeselt – juba ühest lõigust piisab, et aimu saada salaamile iseloomulikust lõhna- ja maitsebuketist, kus peale  liha mängivad kaasa sool, punavein, küüslauk, must pipar ning bakterite ja hallituse koosmõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles