Kui palju kaloreid tohib kaalu kaotamise nimel tarbida?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kalorid on energiaühikud, mida iga päev toiduga tarbime. Kuigi üldine reegel on, et tuleb lihtsalt süüa vähem ja kulutada rohkem, siis on veel üks tähtis fakt, mida silmas pidada.

Peale kalorite tuleb muidugi olla füüsiliselt aktiivne ning kalorite päevane hulk oleneb ka trenni intensiivsusest, kirjutab Womens Health Magazine. Seega päevase kaloraaži arvutamine ei olegi nii lihtne.

Üllatuslikult tuleb kaalulangetamise puhul silmas pidada, et väga vähe kaloreid ei ole alati kõige tõhusam. Värske uuringu järgi ei tohiks päevane kalorite hulk kunagi langeda alla 1200, sest näiteks naised, kulutavad sama hulga kaloreid päevas juba niikuinii. Kui inimene sööb päevas alla 1200 kalori, siis keha läheb üle n-ö näljarežiimile, mis aga aeglustab ainevahetust, vähendab lihasmassi ja takistab vitamiinide ja toitainete omastamist. Seega normaalne kaloraaž keskmisel naisel on 1800-2400 kalorit vastavalt füüsilisele aktiivsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles